Šport > Moto športi
1196 ogledov

Ferrarijevim mehanikom uspel čudež, nato pa ...

Charles Leclerc Epa
Domači dirkač je imel pred kultno preizkušnjo velike težave.

Monačan Charles Leclerc ni startal s prvega mesta na domači veliki nagradi svetovnega prvenstva formule ena v Monte Carlu. Potem ko so nekaj ur pred dirko že prišle informacije, da so uspeli popraviti motor, pa je le 15 minut pred začetkom klasične dirke Ferrari poslal noco sporočilo, da okvare vendarle niso mogli v celoti odpraviti, zato Leclerca ne bo na startnem mestu.

Leclerc si je najboljši startni položaj priboril na sobotnih kvalifikacijah in bi prvič kot prvi začel dirko v domačem mestu. A zdaj bo to startno mesto ostalo prazno, z drugega bo dirko začel Nizozemec Max Verstappen (Red Bull).

Težave si je Leclerc nakopal tik pred koncem sobotnih kvalifikacij, ko se je zaletel v ogrado. Pri tem je poškodoval svoj dirkalnik, ki so ga sprva pri Ferrariju popravili, a ko je danes Leclerc pred dirko zapeljal na stezo, je mehanikom javil tehnične težave, zato so se pri ekipi iz Maranella odločili, da ne bodo tvegali nastopa.

Charles LeClerc Hamilton razočaral Šport Kaos v Monte Carlu! Domačin razbil bolid, a na koncu vseeno najhitrejši

Triindvajsetletni Leclerc si je prvi startni položaj priboril na sobotnih kvalifikacijah in bi prvič prvi začel dirko pred svojo družino, prijatelji in someščani. Bil je dve desetinki hitrejši od Verstappna, tretji je bil Finec Valtteri Bottas (Mercedes). Svetovni prvak, Britanec Lewis Hamilton (Mercedes) je bil šele sedmi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.