Šport > Moto športi
5048 ogledov

Hamilton udaril po treh aktualnih voznikih Formule 1

lewis hamilton Epa
Hamilton je pokazal svoje nezadovoljstvo nad smerjo, v katero se nagiba Formula 1. Motijo ga vozniki, kot so Mazepin, Stroll in Latifi.

Britanski voznik Formule 1 Lewis Hamilton je javno spregovoril o tem, da v njegovem športu iz leta v leto raste število voznikov, ki se za priložnost lahko zahvalijo zgolj bogastvu svojih očetov.

Lewis sicer ni imensko izpostavil nobenega izmed voznikov, a je vseeno več kot očitno, da je sodu izbilo dno izsiljevanje s strani očeta Nikite Mazepina, ki je postal glavni sponzor ekipe Haas pod pogojem, da njegov sin postane eden izmed voznikov.

"Živimo v času, ko je Formula 1 postala šport milijarderčkov. Če bi moral začeti svojo kariero znova iz svoje delavske družine, me ne bi bilo tukaj, zaradi vseh teh dečkov, ki imajo toliko več denarja. Moramo delati na tem, da se to spremeni. Da postane Formula 1 dostopna vsem. Tako bogatim, kot tistim nekoliko bolj skromnega izvora," je o sporni tematiki spregovoril Hamilton.

Redko se zgodi, da najboljši voznik zadnjih let tako odprto spregovori proti svojim športnim kolegom, toda po katastrofalnih predstavah Rusa, ki je popolnoma nezasluženo vstopil v to kraljico moto športa, se Hamilton preprosto ni mogel več zadržati.

Nikita Mazepin | Avtor: Profimedia Profimedia

Sam se namreč še predobro zaveda, koliko odličnih voznikov ne bo nikoli dočakalo prave priložnosti, ker jim mesto zasedajo Mazepini, Lanci Strolli in Nicolasi Latifiji tega sveta, ki so si mesto v Formuli 1 preprosto plačali z očetovim denarjem in ne predstavami na stezi.

V preteklosti se je sicer že večkrat zgodilo, da je mesto v kateri izmed ekip pripadlo preprosto tistemu, ki je v ekipo prinesel več denarja, a v primeru Mazepina je vse skupaj šlo predaleč, da bi Hamilton lahko ostal tiho.

schumacher hamilton Intervju Šport Hamiltonu bodo naredili isto kot Schumacherju

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice