Šport > Moto športi
6461 ogledov

Schumacher si želi le eno stvar, ta se nanaša na očeta

mick schumacher Epa
Mick Schumacher se po besedah šefa ekipe Haas F1 Team želi v prvi vrsti dokazati svojemu očetu.

Guenther Steiner, šef ekipe Haas F1 Team, za katero v sezoni 2021 tekmuje Mick Schumacher, zanika namigovanja, da so se mlademu dirkaču vrata v svet elitnega dirkaškega športa odprla po zaslugi njegovega priimka.

mick schumacher Težki časi Šport Schumacher brutalno iskreno: "To je mučenje"

 | Avtor: Epa Epa
"Mick je zelo delaven in osredotočen fant. Lepo je videti, da si zares želi uspeti. Tega ne počne samo zato, ker je njegov oče sedemkratni svetovni prvak. Tudi sam si želi postati prvak in za to je pripravljen garati. Ne okorišča se s s priimkom, temveč si želi samo to, da bi bil njegov oče ponosen nanj. Mick je zelo miren in lepo vzgojen fant, ki ima rad svojo službo," je povedal Steiner.

Schumacher v krstni sezoni dirka ob ruskem mladenicču Nikiti Mazepinu, s katerim sta glede na njune osebnostne značilnost pravo diametralno nasprotje. Čeprav gre za mlada in neizkušena dirkač, v ekipi med njima ne pričakujejo nesoglasij.

"Sta različna značaja, kar je čisto v redu. Ne potrebujemo lutk, želimo si močnih karakterjev. S tem nimam nobenih težav. Tukaj ne gre za to, kar je prav in kaj narobe. Nobenem od njiju mi ni ljubši. Tudi Schumacher zna biti zelo zahteven, kadar je to potrebno, a vedno na spoštljiv in vljuden način. Nikita je v tem pogledu malce drugačen. Prihajata iz zelo različnih kultur in odraščala sta v različnih okoljih, kar pa ne pomeni, da je pristop Nikite vedno napačen," je poudaril šef Haasa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.