Šport > Moto športi
26779 ogledov

Informacije o Schumacherju so skope iz dveh razlogov

michael schumacher Epa
Po pisanju nemških medijev obstajata dva poglavitna razloga, zakaj javnost bržkone nikoli ne bo izvedela, kakšno je stanje Michaela Schumacherja.

Več kot sedem let po hudi nesreči Michaela Schumacherja javnost še vedno ni (in jih verjetno nikoli ne bo) dočakala konkretnih zdravstvenih informacij o stanju nekdanjega dirkača formule 1.

Zadnjo uradno izjavo je družina podala leta 2014, ko so Schumacherja po večmesečni umetni komi in bolnišničnem zdravljenju premestili v domačo oskrbo. 

"V zadnjih tednih in mesecih je bil glede na resnost Michaelove poškodbe opazen napredek, a pred njim je dolga in težka pot," je takrat sporočila tiskovna predstvnica Sabine Kehm.

Nato pa tišina...

Popolna tajnost sicer odraža Schumacherjev odnos z mediji že v času aktivne kariere, ko so bila novinarska vprašanja praviloma omejena na dogajanje na stezi, medtem ko je njegovo zasebno življenje ostalo razmeroma skrito.

Po pisanju nemškega Focusa obstajaea dva poglavitna razloga, zakaj družina ni in tudi v prihodnje ne bo razkrivala nobenih informacij v zvezi z dirkačem.

Prvi je ta, da je zaradi kompleksnosti možganskih poškodb nemogoče postaviti zanesljivo prognozo. Potek okrevanja po tako zapletenih poškodbah je tako nepredvidljiv, da niti najboljši in najbolj izkušeni zdravniki ne morejo niti predvidevati, kaj šele napovedati, kako se bodo stvari odvijale v prihodnosti.

Drugi razlog je nepredvidljivost in nihanje Schumacherjevega stanja. Če sploh, potem bo družina javnosti posredovala zgolj trajne in odločilne spremembe v procesu okrevanja, zato bi bilo nenehno obveščanje nesmiselno.

"Če bi Sabine Kehm podala izjavo za medije o podrobnostih zdravstvenega stanja Michaela Schumacherja, potem bi morala enako storiti jutri, pojutrišnjem in tako naprej," piše Focus in dodaja: "S tem se bodo morali sprijazniti tudi njegovi najbolj goreči in zaskrbljeni navijači."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.