Šport > Moto športi
163 ogledov

Bottas 'zafrknil' Hamiltona

Valtteri Bottas Epa
Bottas Hamiltonu preprečil 100. najboljši startni položaj.

Finec Valtteri Bottas (Mercedes) je bil najhitrejši v kvalifikacijah za nedeljsko dirko VN Portugalske v formuli 1 v Portimau. Vsega sedem tisočink sekunde je zaostal svetovni prvak in vodilni v letošnjem točkovanju za SP, Britanec Lewis Hamilton, ki je s tem zgrešil 100. "pole position" v karieri.

Tretje mesto je osvojil Nizozemec Max Verstappen, ki je sicer dosegel najhitrejši čas kvalifikacij, a so mu ta dosežek izbrisali, ker je kršil pravila. Ob Verstappnu bo iz druge vrste dirko začel danes četrtouvrščeni Mehičan Sergio Perez (oba Red Bull). 

Osem dirkačev se je sicer zvrstilo znotraj sekunde. Peti startni položaj je zabeležil Carlos Sainz Jr. (Ferrari), do desetega mesta pa so se za njim zvrstili še Esteban Ocon (Alpine), Lando Norris (McLaren), Charles Leclerc (Ferrari), Pierre Gasly (Alpha Tauri) in Sebstian Vettel (Aston Martin).

Dirka se bo v nedeljo začela ob 16. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.