Šport > Moto športi
226 ogledov

Verstappen zbodel Hamiltona: "Svoje sem povedal na stezi"

verstappen Epa
Max Verstappen (Red Bull) je z zmago na ulični dirki za VN Monaka napovedal resen boj za naslov svetovnega prvaka.

Dirkač Red Bulla Max Verstappen je na peti preizkušnji sezone v Monte Carlu pridobil 18 točk v primerjavi z branilcem naslova Lewisom Hamiltonom (Mercedes) in tako prvič v šestletni karieri prevzel vodstvo v točkovanju prvenstva. 

Po dirki je 23-letnik uperil nekaj strupenih puščic proti Britancu, ki je pred začetkom dirkaškega vikenda v kneževini namignil, da je Nizozemec željan dokazovanja v formuli 1, kar je Verstappen odločno zanikal.

Na vprašanje, kako pomemben je bil razplet nedeljske dirke, je dirkač Red Bulla odvrnil: "Najprej bi rad povedal, da so dejanja zgovornejša od besed. To je pomembna lekcija, ki smo se je naučili ta konec tedna. Govori se na stezi. Tako mi je tudi všeč."

Odgovor se neposredno nanaša na Hamiltonovo izjavo, da zaradi preteklih uspehov ne čuti takšnega pritiska kot njegov mlajši izzivalec.

schumacher hamilton Intervju Šport Hamiltonu bodo naredili isto kot Schumacherju

O svojih možnosti za osvojitev prvega naslova prvaka pa je Verstappen dejal: "Če bom na prvem mestu tudi ob koncu sezone, potem bo to res odlično, a čaka me dolga pot. Lepo se je pobrati na takšen način po dveh dirkah, na katerih se je naš zaostanek povečeval. Nadaljevati moramo s trdim delom, saj je Mercedes na normalnih stezah še vedno favorit. Pretekli vikend je lepa spodbuda za celotno ekipo."

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • Micheal_Brodie 14:55 24.maj 2021.

    Odkar sem začel delati na spletu od doma, zaslužim 95 USD na uro. Neverjetno, edino kar potrebuje je enostavno tipkanje in dostop do interneta. Začel sem tukaj .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice