Ferrari rekorden, di Montezemolo še tri leta "capo"

Foto: EPA
Foto: EPA
Na skupščini delničarjev Ferrarija so potegnili črto pod rekordno leto 2013 in sprejeli odločitev, da bo Luca di Montezemolo na položaju predsednika še naslednja tri leta.
Oglej si celoten članek

Luca di Montezemolo bo še tri leta predsednik Ferrarija, ki bo tudi v letošnji sezoni formule ena poskušal prekiniti šampionsko sušo, ki se vleče že od leta 2007, ko je s "poskočnim konjičkom" slavil Finec Kimi Räikkönen. Ta se je pred novo sezono vrnil k rdečim.

Di Montezemolo je na mestu predsednika (oziroma izvršnega direktorja) že od leta 1991. 66-letnik je dobil podporo na skupščini delničarjev ekipe, ki ima sedež v italijanskem Maranellu. Poleg Montezemola bosta naslednja tri leta ostala še podpredsednik Piero Ferrari in direktor Amedeo Felisa.

Lansko leto je bilo sicer zelo uspešno za Ferrari, ki je posloval rekordno – promet se je slovitemu italijanskemu podjetju zvišal za pet odstotkov na 2,3 milijarde evrov, neto dobiček pa je narasel za 5,4 odstotka (246 milijonov evrov).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.