Šport > Moto športi
16 ogledov

Ferrari rekorden, di Montezemolo še tri leta "capo"

Di Montezemolo Ferrari predsednik izvršni direktor Ženeva motošov sejem šov EPA
Na skupščini delničarjev Ferrarija so potegnili črto pod rekordno leto 2013 in sprejeli odločitev, da bo Luca di Montezemolo na položaju predsednika še naslednja tri leta.

Luca di Montezemolo bo še tri leta predsednik Ferrarija, ki bo tudi v letošnji sezoni formule ena poskušal prekiniti šampionsko sušo, ki se vleče že od leta 2007, ko je s "poskočnim konjičkom" slavil Finec Kimi Räikkönen. Ta se je pred novo sezono vrnil k rdečim.

Di Montezemolo je na mestu predsednika (oziroma izvršnega direktorja) že od leta 1991. 66-letnik je dobil podporo na skupščini delničarjev ekipe, ki ima sedež v italijanskem Maranellu. Poleg Montezemola bosta naslednja tri leta ostala še podpredsednik Piero Ferrari in direktor Amedeo Felisa.

Lansko leto je bilo sicer zelo uspešno za Ferrari, ki je posloval rekordno – promet se je slovitemu italijanskemu podjetju zvišal za pet odstotkov na 2,3 milijarde evrov, neto dobiček pa je narasel za 5,4 odstotka (246 milijonov evrov).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.