Udaren uvod poskočnega konjička, tifozi si manejo roke

Foto: Epa
Foto: Epa
Charles Leclerc in Carlos Sainz sta bila najhitrejša na prostih treningih v hramu italijanskega motošporta.
Oglej si celoten članek

Na obeh današnjih prostih treningih v formuli 1 pred nedeljsko dirko za VN Italije v Monzi sta bila najhitrejša dirkača Ferrarija. Na prvem je zmagal Monačan Charles Leclerc, na drugem pa Španec Carlos Sainz.

Za Monačanom sta se na prvem prostem treningu uvrstila njegov moštveni kolega iz Španije in Britanec George Russell (Mercedes), na drugem prostem treningu pa sta se Sainzu najbolj približala Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) in Leclerc.

Incident Hamilton obžaluje svoj izbruh: "Za trenutek sem izgubil razum"

Vodilnega v skupni razvrstitvi svetovnega prvenstva, Verstappna, ki na slovitem dirkališču v Monzi še ni zmagal, so kaznovali s pribitkom petih štartnih mest zavoljo zamenjave motorja na svojem dirkalniku.

Še nekaj tekmovalcev, med njimi je tudi Britanec Lewis Hamilton (Mercedes), bodo na letošnji šestnajsti dirki za svetovno prvenstvo startali iz ozadja zavoljo menjave določenih delov na svojih dirkalnikih.

Verstappen ima sedem dirk pred koncem kar 109 točk prednosti pred Leclercom in Mehičanom Sergiom Perezom (Red Bull).

Ob tem kaže omeniti, da se je današnji prvi prosti trening začel z minuto molka v spomin na britansko kraljico Elizabeto II., ki je v četrtek umrla na dvorcu Balmoral na Škotskem.

Šef znorel Ferrari udaril po Rosbergu: "To je moj odgovor tebi"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.