Šport > Moto športi
121 ogledov

Udaren uvod poskočnega konjička, tifozi si manejo roke

Epa
Charles Leclerc in Carlos Sainz sta bila najhitrejša na prostih treningih v hramu italijanskega motošporta.

Na obeh današnjih prostih treningih v formuli 1 pred nedeljsko dirko za VN Italije v Monzi sta bila najhitrejša dirkača Ferrarija. Na prvem je zmagal Monačan Charles Leclerc, na drugem pa Španec Carlos Sainz.

Za Monačanom sta se na prvem prostem treningu uvrstila njegov moštveni kolega iz Španije in Britanec George Russell (Mercedes), na drugem prostem treningu pa sta se Sainzu najbolj približala Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) in Leclerc.

Lewis Hamilton Incident Šport Hamilton obžaluje svoj izbruh: "Za trenutek sem izgubil razum"

Vodilnega v skupni razvrstitvi svetovnega prvenstva, Verstappna, ki na slovitem dirkališču v Monzi še ni zmagal, so kaznovali s pribitkom petih štartnih mest zavoljo zamenjave motorja na svojem dirkalniku.

Še nekaj tekmovalcev, med njimi je tudi Britanec Lewis Hamilton (Mercedes), bodo na letošnji šestnajsti dirki za svetovno prvenstvo startali iz ozadja zavoljo menjave določenih delov na svojih dirkalnikih.

Verstappen ima sedem dirk pred koncem kar 109 točk prednosti pred Leclercom in Mehičanom Sergiom Perezom (Red Bull).

Ob tem kaže omeniti, da se je današnji prvi prosti trening začel z minuto molka v spomin na britansko kraljico Elizabeto II., ki je v četrtek umrla na dvorcu Balmoral na Škotskem.

Mattia Binotto Šef znorel Šport Ferrari udaril po Rosbergu: "To je moj odgovor tebi"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.