Šport > Moto športi
21305 ogledov

"Vprašal sem Schumacherjevo družino, odgovor je bil ne"

Eddie Jordan in Michael Schumacher. Profimedia Eddie Jordan in Michael Schumacher.
Nekdanji šef moštva formule 1 je zaman poskušal obiskati Michaela Schumacherja.

Eddie Jordan, nekdanji šef ekipe Jordan Grand Prix, je po hudi nesreči Michaela Schumacherja, ki se je zgodila decembra 2013 v Meribelu, želel obiskati svojega dolgoletnega prijatelja, vendar mu dirkačeva družina tega ni dovolila.

"Corinna (Schumacherjeva žena, op. a.) je bila nekoč v zvezi z našim dirkačem Heinzom Haraldom Frentznom, s katerim se je kasneje razšla in se poročila s Schumacherjem. Tako da smo imeli neko povezavo," je za Irish Mirror povedal Jordan.

"Po tisti nesreči sem se obrnil na družino in vprašal, če bi se jim zdelo primerno, da obiščem Michaela? Odgovor je bil 'ne'. Nikomur niso dovolili obiskov, razen članom ožje družine. Kasneje je z stike z mano navezal Mick, Michaelov sin, in bil je zares čudovit," je dodal.

Lewis Hamilton Razpad odnosa Šport Velika drama v Belgiji, počilo med legendama: "Kakšen idiot!"

Michael Schumacher Jordan F1 | Avtor: Facebook Facebook
Eddie Jordan je pred več kot 30 leti Schumacherju dal prvo priložnost v formuli 1. Nemec je v sezoni 1991 doživel svoj ognjeni krst med dirkaško elito na dirki v Spa Francorchamspu, kjer je nadomeščal Bertranda Gachota, ki je bil obsojen na 18-mesečeno zaporno kazen zaradi domnevnega napada. Francoski dirkač je nato uspel s pritožbo in se dva meseca kasneje spet znašel na prostosti.

Schumacher je ponujeno priložnost zgrabil z obema rokama in s sedmim kvalifikacijskim časom vzbudil pozornost Bennettona, za katerega je dirkal že na nasledni preizkušnji v Monzi. Jordan je želel mladeniča za vsako ceno obdržati v svoji ekipi, kar je poskušal izsiliti na sodišču, a je to odločilo v prid Bennettonu, saj z Nemcem pred tem ni sklenil ustrezne pogodbe.

Schumacher je natanko eno leto po debiju na istem dirkališču v Belgiji slavil prvo od skupno 91 zmag na dirkah za veliko nagrado. V nadaljevanju kariere je porušil številne rekorde in se v zgodovino zapisal kot eden najboljših dirkačev vseh časov.

"Ali je Schumacher najboljši vseh časov? Glede tega imam določene zadržke," je komentiral Jordan. "Nedvomno je bil zelo hiter, vendar so določene reči, ki jih nikoli nisem maral pri njegovem pristopu do dirkanja," je dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.