Šport
377 ogledov

Verstappen dominiral tekmece, Sainz podedoval pole

Carlos Sainz Epa
Svetovni prvak Max Verstappan je za šest desetink ugnal Carlosa Sainza, a bo dirko zaradi menjave nekaterih delov začel iz ozadja.

Na današnjih kvalifikacijah za VN Belgije je bil najhitrejši trenutno vodilni v skupni razvrstitvi svetovnega prvenstva v formuli 1, Nizozemec Max Verstappen (Red Bull). Iz prve startne vrste bosta nedeljsko dirko v Spa Francorchampsu, ki se bo začela ob 15. uri, začela Španec Carlos Sainz (Ferrari) in Mehičan Sergio Perez (Red Bull).

Kvalifikacije so se zaradi popravila zaščitne ograje po dirki Porschejev začele s 25-minutno zamudo. Na 7,004 km dolgem dirkališču v Ardenih je bil v kvalifikacijah najhitrejši Verstappen, a bo - tako kot Monačan Charles Leclerc (Ferrari), Francoz Esteban Ocon (Alpine), Britanec Lando Norris (McLaren-Mercedes), Kitajec Guanyu Zhou in Finec Valtteri Bottas (oba Alfa Romeo) ter Nemec Mick Schumacher (Haas) - na nedeljski dirki startal iz ozadja zavoljo menjave določenih delov na motorju.

Iz druge startne vrste bosta nedeljsko dirko začela Španec Fernando Alonso (Alpine-Renault) in Britanec Lewis Hamilton (Mercedes).

Po trinajstih dirkah je v skupni razvrstitvi v najboljšem položaju Verstappen. Lanski svetovni prvak ima 80 točk prednosti pred drugouvrščenim Leclercom in 85 točk pred tretjeuvrščenim Perezom.

Max Verstappen | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 2
  • radovednica 08:16 28.avgust 2022.

    Kakšna besedna zveza "jih je dominiral" pa je spet to? "Jih je demoliral" ali "je dominiral" je razumljivo, ostalo spet vaša novinarska neumnost.

Sorodne novice