Šport > Košarka
270 ogledov

Sistem tekmovanja še nikoli bolj nerazumljiv, a Slovenci so nared

košarka Slovenija - Hrvaška Saša Despot
Točno teden dni pred začetkom 41. evropskega prvenstva slovenske košarkarje v Celju čaka prva tekma drugega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023. Ob 20.30 se bodo pomerili z Estonijo.

Prvič v zgodovini moderne košarke imajo evropske reprezentance tik pred najpomembnejšim celinskim tekmovanjem obveznosti v kvalifikacijah za naslednje veliko prvenstvo.

Sistem tekmovanja Mednarodne košarkarske zveze je še toliko bolj nerazumljiv, če vemo, da reprezentance v ostalih kvalifikacijskih terminih igrajo brez svojih najboljših igralcev, ki nastopajo za klube v ligi NBA ali evroligi.

Slovenija želi nov sistem obrniti sebi v prid ter v najmočnejši zasedbi dobiti obe prihajajoči tekmi ter narediti velik korak k uvrstitvi na svetovno prvenstvo 2023 v Aziji. V nedeljo jo v Münchnu čaka še Nemčija.

Šport: Prizor izklesanega Dončića obnorel navijače Dallasa Spet udaril Šport Dih jemajoča poteza Luke Dončića: "To je za štiri točke"

košarka Slovenija - Hrvaška | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Za pot na SP pred tremi leti na Kitajskem, kamor se Slovenija prvič po 2006 ni uvrstila, je bilo potrebnih sedem zmag v dvanajstih nastopih. Slovenija je na prvih šestih tekmah vpisala štiri zmage, po avgustovskih tekmah z Estonijo in Nemčijo pa jo novembra ter februarja 2023 čakajo še štiri tekme, dve od teh proti Izraelu.

V preostalih dveh ciklih selektor Aleksander Sekulić zagotovo ne bo mogel računati na Luko Dončića, Gorana Dragića, Vlatka Čančarja, Mika Tobeyja, Klemna Prepeliča ...

"Zavedamo se, kaj prinašata dve zmagi, zato bomo naredili vse, da se že zdaj avgusta približamo uvrstitvi na svetovno prvenstvo. Hkrati pa je pred nami evropsko prvenstvo, na katerega se pripravljamo že celo poletje. Tekmi z Estonijo in Nemčijo želimo izkoristiti za dvig forme pred EP," pravi selektor Sekulić.

"Za nami je niz pripravljalnih tekem. Menim, da imamo še nekaj rezerv, vseeno pa smo nared za obračun z Estonci. Slednji slovijo po tem, da se nikoli ne predajo. Imajo sistem igre, od katerega ne odstopajo. Naša naloga je, da igramo svojo igro. Posvetiti se moramo obrambi in skoku. Ustvariti si moramo prednost in si zagotoviti mirno nadaljevanje," je dejal Zoran Dragić.

Luka Dončić Goran Dragić Drevi v Celju Šport Estonski recept za tekmo z Slovenijo: "Ustaviti bomo morali ..."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.