Šport > Košarka
9146 ogledov

Kamere ujele vse! Tako se je hrvaški košarkar kar s komolcem spravil nad Luko

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Hrvaški košarkar Karlo Matković prijateljske tekme s Slovenijo ni vzel preveč "prijateljsko".

Slovenska košarkarska reprezentanca je priprave na kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2023 in septembrsko evropsko prvenstvo v Nemčiji končala brez poraza. V šesti prijateljski tekmi je v Celju premagala Hrvaško s 94:88. Slednjo je premagala drugič v zadnjih dveh mesecih (v Stožicah jo je v kvalifikacijah za SP nadigrala z 28 točkami razlike) in petič zapored. Hrvati so bili nazadnje boljši septembra 2018.

košarka SLO-HRV SLO - HRV Šport Kapetan je tokrat potegnil slovenski voz do nove zmage

Podobno kot na prej omenjenih tekmah s Turčijo in Srbijo, ki sta bili odločeni šele po podaljšku, je Slovenija tudi tokrat pokazala borbeno in ekipno predstavo, odlično pa je odigrala predvsem tretjo četrtino, v kateri je dosegla 36 točk. Kapetan Goran Dragić je v tem delu igre zbral štirinajst od skupno devetnajstih točk (met 8:11, trojke 2:4).

Slovenija je v tretji četrtini z delnim izidom 14:2 nadoknadila devet točk zaostanka (44:53) ter v začetku zadnjega dela povedla z 80:72. Prednost je zadržala, čeprav je selektor Aleksander Sekulić večino zadnje četrtine odigral praktično z rezervno postavo. Do najvišje prednosti na tekmi (87:76) je Slovenija prišla v zasedbi Luka Rupnik, Gregor Hrovat, Klemen Prepelič, Vlatko Čančar in Žiga Dimec.

Goran Dragić To pa boli! Šport Dragić takole ponižal velikega hrvaškega zvezdnika

Prvi strelec Slovenije je bil tokrat Vlatko Čančar z 21 točkami (met 7:9, trojke 4:6, 9 skokov). Sledil mu je Goran Dragić, enajst točk in šest točk je zbral Mike Tobey, Luka Dončić pa je v 21 minutah dosegel deset točk (met 2:9, trojke 1:7, 6 podaj, 5 skokov, 5 izgubljenih žog).

Hrvati so sicer na Dončiću igrali precej agresivno obrambo ter ga odlično zaustavili, saj so ga prisilili v številne izgubljene žoge, prav tako pa mu ni nikakor stekel met. Izmed vseh reprezentanc v zadnjem času so ravno Hrvati najbolje uspeli omejiti prvega slovenskega zvezdnika.

Luka Dončić | Avtor: Twitter/KZS Twitter/KZS

Njihova obramba nad prvim slovenskim zvezdnikom pa je včasih šla celo malo predaleč, saj so kamere dosti bolje od sodniških oči ujele incident med Dončićem in hrvaškim košarkarjem Karlom Matkovićem, ko si je novopečeni član Cedevite Olimpije pri zaustavljanju največjega slovenskega zvezdnika pomagal kar z udarcem s komolcem v glavo.

Glede na to, da je Luka zagotovo prvi zvezdnik naše reprezentance ter morda tudi Eurobasketa, lahko nekaj podobnega pričakuje tudi na turnirju, saj bodo druge reprezentance zagotovo poizkušale vse, da bi zaustavile čudežnega slovenskega dečka.

Komentarjev 3
  • onxxx 14:54 21.avgust 2022.

    Kamere so marsikaj ujele samo tega ne boste pokazali bedniki.

  • jakec1575 14:39 21.avgust 2022.

    Hrvati so znani, da ko so inferiorni zacnejo svinjat. Ce se spomnimo rokometa. Srbi tudi a veliko manj. Zelo svinjajo spanci in italijani ko pusijo. Francozi tudi kdaj. Skratka romani in hrvati. Rokomet, basket, nogomet.

Sorodne novice