Šport > Košarka
17056 ogledov

Ne boste verjeli, koga Srbi krivijo za poraz proti Sloveniji

košarka Slovenija - Hrvaška Saša Despot
Košarkarji Slovenije so na prijateljski tekmi po podaljšku premagali Srbijo s 97:92 (17:21, 45:42, 67:65, 86:86), srbski mediji pa so za poraz okrivili fenomenalnega Luko Dončića ter predvsem slovenske sodnike.

Slovenska košarkarska reprezentanca je zabeležila novo zmago v okviru priprav na evropsko prvenstvo. V Stožicah je po podaljšku premagala Srbijo s 97:92.

košarka Slovenija - Hrvaška Zmaga Slovenije! Šport Šov Dončića in Jokića, Gogi igral le pet minut in pol

Glede na to, da si nobena ekipa v 40 minutah rednega dela igre ni priigrala več kot pet točk prednosti, so bili gledalci nagrajeni s petminutnim podaljškom. Luka Dončić je v zadnjem napadu rednega dela zgrešil trojko za zmago, odločilne točke za zmago v podaljšku pa so dosegli Vlatko Čančar (94:92) ter s črte prostih metov Edo Murić in Klemen Prepelič.

A kljub temu, da mu ni uspelo zapečatiti usode Srbije že po rednem delu tekme, je bil ravno Luka Dončić glavni razlog za slovensko zmago. Zasenčiti je uspel celo dvakratnega zaporednega MVP-ja lige NBA Nikolo Jokića (26 točk, 12 skokov), saj je že po treh četrtinah dosegel 30 točk, tekmo pa je končal pri 34 točkah (11:20 iz igre, 3:9 za tri točke), 9 podajami in 6 skoki.

Srbski mediji | Avtor: Telegraf.rs Telegraf.rs

Slovenskemu košarkarskemu virtuozu so se priklonili tudi srbski mediji, ki so bili vsi po vrsti navdušeni nad njegovo predstavo. "Tako kot je Novak Đoković eden najboljših teniških igralcev na svetu, je tudi Luka Dončić eden najboljših košarkarjev na svetu. Tu ni dvoma," so zapisali pri srbskem Telegrafu, ki so članek opremili z naslovom "Neverjetni Dončić pokazal svojo moč: dvojni dvojček Jokića premalo, Srbija po podaljšku 'padla' v Stožicah".

Izjemnemu Slovenca sta se poklonila tudi Mondo z naslovom "Drama in poraz Srbije, Dončić zrušil naše orle" ter Mozzart Sport, ki je svoj članek naslovil "Srbija brez rešitve za čarovnika Dončića."

Srbski mediji | Avtor: sportal.rs sportal.rs

A kljub vsem čestitkam je bilo kar nekaj srbskih medijev mnenja, da so bili glavni jeziček na tehtnici slovenski sodniki, ki naj bi odigrali ključno vlogo ter pomagali domači zasedbi do zmage, še posebej v samem zaključku tekme.

Nekateri sloviti srbski mediji so se tako nad slovensko sodniško trojko Sašo Petek-Goran Grbić-Domen Krajnc spravili z naslovi, kot so "Dončić in slovenski sodniki zlomili Srbijo. Jokić in Micić nista mogla sama proti vsem v Ljubljani" (srbski Sportal, nekdanji Blic Sport) ter "Dončić in sodniki zrušili Srbijo: Orli padli po podaljšku v dvoboju z evropskim prvakom v Ljubljani" (Kurir).

Srbski mediji | Avtor: Kurir.rs Kurir.rs

Nezadovoljstvo s sodniki sta sicer tekom tekme izrazila tudi oba selektorja, ki sta si zaradi pritoževanja tudi prislužila tehnični napaki, Svetoslav Pešić že v prvem, Aleksander Sekulić pa na začetku drugega polčasa.

A glede na to, kako so sodniki kar po vrsti sodili prekrške slovenskim centrom in jih zelo zgodaj spravili v težave z osebnimi napakami, se Srbi lahko kar tolažijo, da so izgubili zaradi sodnikov. Izgubili so zato, ker je bila Slovenija ravno za kanček boljša. In to brez Gorana Dragića, ki je igral vsega pet minut...

košarka Slovenija - Hrvaška Gre za poškodbo? Šport Kaj se dogaja z Dragićem? Zakaj je igral le pet minut? Selektor razkril resnico
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice