Šport > Košarka
12381 ogledov

Turški selektor Slovenije ne vidi med favoriti

Ergin Ataman Epa
Letošnje evropsko prvenstvo v košarki bo močno, kot še nikoli.

Branilka naslova Slovenija se bo na letošnji EuroBasket podala v izjemno močni postavi z Luko Dončićem in Goranom Dragićem. Tudi brez slednjega so bili izbranci Aleksandra Sekulića blizu medalje na olimpijskih igrah, kjer jih je od evropskih ekip prehitela le Francija.

Marcel Ponitka EuroBasket Šport Kaos v reprezentanci: iz ekipe ga je vrgel brat!

Letos bo Srbija zaigrala z Nikolo Jokićem, Grčija z Giannisom Antetokounmpom. Tu so že omenjena Francija, Španija in druge tradicionalne evropske sile. Mednje se prištevajo tudi Turki.

Njihov selektor je izkušeni strokovnjak Ergin Ataman, obenem trener aktualnih evropskih klubskih prvakov iz vrst Anadolu Efesa. Samozavesti mu pred začetkom turnirja ne manjka.

"Vem, da imajo naši navijači visoka pričakovanja. Ta ekipa bo na najboljši način predstavljala našo državo in naš dres, verjemite mi. Imamo dobro kemijo. Naš cilj je medalja. Osebno sem zelo vznemirjen, ker imam priložnost osvojiti naslov z reprezentanco. Na debiju za reprezentanco sem bil bolj nervozen kot v finalu Evrolige," je za turške medije dejal Ataman.

"Naši cilji so visoki, toda tudi naši nasportniki so ambiciozni. Trenutno so korak pred nami Srbi in Grki. Upam, da bomo turnir končali 18. septembra, ko se igra veliki finale," je dodal Ataman, ki je očitno pozabil na aktualne prvake.

Turčija bo v predtekmovalni skupini EuroBasketa igrala v gruzijskem Tbilisiju. Njeni tekmeci bodo Gruzijci, Španci, Bolgari, Črnogorci in Belgijci.

Moritz Wagner James Harden EuroBasket Šport Tekmeci Slovenije ostali brez aduta iz NBA
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice