Šport > Košarka
1669 ogledov

Dončićev novi ameriški soigralec bo na EuroBasketu igral za Grke

Tyler Dorsey Grčija Reševalni pas/Twitter
Ena favoriziranih izbranih vrst bo imela v svoji zasedbi naturaliziranega košarkarja.

Pred nekaj dnevi je pogodbo z Dallas Mavericks podpisal Tyler Dorsey. Gre za 26-letnega branilca, ki je dobro znan tudi evropskim ljubiteljem košarke.

Dorsey je bil izbran na NBA naboru leta 2017 s strani Atlanta Hawks. Leta 2019 je bil poslan k Memphis Grizzlies, nato pa je prestopil k telavivskemu Maccabiju in kasneje še k Olympiacosu.

Že kot mladinec je bil povabljen na priprave grške mladinske reprezentance in zanjo zaigral na U19 svetovnem prvenstvu leta 2015.

Za člansko izbrano vrsto Grčije je leta 2016 odigral tri prijateljske tekme in nato še nekaj obračunov v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2019.

košarka SLO HRV EuroBasket 2022 Šport Gogi sporočil odločitev

Ta teden je Dorsey prispel v grški kamp in se pridružil soigralcem na pripravah za EuroBasket, med njimi štirim bratom Antetokounmpo. Glavni adut ekipe bo seveda Giannis Antetokounmpo, bivši prvak in MVP lige NBA.

Dorsey bo tako že pred prihodom v Dallas verjetno delil parket z Luko Dončićem, četudi kot njegov nasprotnik. Tudi brez njega so Grki sicer veljali za ene glavnih kandidatov za odličja.

Na EuroBasketu, ki se bo začel 2. septmebra, bo Grčija tekmovanje začela v skupini s Hrvaško, Italijo, Veliko Britanijo, Ukrajino in Estonijo.

Gregor Glas, Žiga Dimec, Slovenija - Nizozemska Foto Šport Slovenija brez zvezdnikov porezala tulipane
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice