Šport > Košarka
3541 ogledov

Dva Srba brez EP, ker nista dobila dovoljenja NBA ekip

Aleksej Pokuševski Profimedia
Mlada srbska košarkarska ne smeta nastopiti za reprezentanco.

"Za Alekseja Pokuševskega in Nikolo Jovića nismo dobili dovoljenj, da lahko zaigrata za izbrano vrsto. Moštvi si želita, da se igralca na novo sezono pripravljata v ZDA," je srbskim medijem povedal Svetislav Pešić, ki pa bo v prihajajočih kvalifikacijah in EvroBasketu lahko računal na najkoristnejšega igralca NBA lige Nikolo Jokića.

Devetnajstletnega Nikolo Jovića so na letošnjem draftu sicer izbrali Miami Heat, Aleksej Pokuševski pa ima za sabo dve sezoni pri moštvu Oklahoma City Thunder, v prejšnji je v povprečju dosegal po 7.6 točke, 5.3 skoka in 2.4 asistence na tekmo.

Brez reprezentančnih nastopov bo v tem poletju ostal še en srbski košarkar, ki si kruh služi v ligi NBA. Gre za Bogdana Bogdanovića, član ekipe Atlanta Hawks je po koncu sezone prestal operacijo na desnem kolenu in še ni nared.

Srbija v drugi del kvalifikacij za svetovno prvenstvo vstopa s slabim izhodiščem, saj sta bila v prvotni skupini od nje boljši Latvija in Belgija, zdaj pa jo čakajo dvoboji z Grčijo, Turčijo in Veliko Britanijo. V boj za SP se tako podaja s petega mesta v skupini I, na košarkarski 'mundial' pa vodijo prva tri mesta. Petindvajsetega avgusta bodo Srbi gostili Grčijo z brati Antetokounmpo, tri dni kasneje bodo gostovali v Turčiji.

Še pred tem bodo zaigrali še v Sloveniji. Sedemnajstega avgusta, ko se pričakuje tudi prva tekma Luke Dončića v tem pripravljalnem obdobju, se bodo v Stožicah pomerili s četo selektorja Aleksandra Sekulića.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice