Šport > Košarka
820 ogledov

Slovenija brez zvezdnikov porezala tulipane

Gregor Glas, Žiga Dimec, Slovenija - Nizozemska
1/9
Anže Petkovšek Pripravljalna tekma moške košarkarske članske reprezentance v Celju, Slovenija - Nizozemska.
Slovenski košarkarji so odigrali prvo pripravljalno tekmo pred naslednjimi uradnimi preizkušnjami.

Košarkarji Slovenije so v okrnjeni postavi v celjskem Zlatorogu premagali Nizozemsko  (83:76) in tako dobro začeli poletni ciklus tekem, s katerimi se pripravljajo na evropsko prvenstvo.

Slovenija je nastopila brez večino najboljših igralcev. Manjkali so vsi trije NBA-jevci, Luka Dončić, Goran Dragić in Vlatko Čančar, prav tako Edo Murić in Zoran Dragić, s strani pa je tekmo spremljal tudi Mike Tobey, ki se je tako kot Čančar reprezentanci pridružil nekaj ur pred tekmo.

Izbranci selektorja Aleksandra Sekulića se bodo v soboto v Celju pomerili s Črno goro, v nadaljevanju priprav pa jih čakajo še štiri tekme.

Evropsko prvenstvo se bo začelo 1. septembra.

Goran Dragić Prihod Šport Če to ni dober znak glede Gogija in EuroBasketa ...

Selektor Sekulić je priložnost za igro ponudil vsem štirinajstih igralcev na klopi (med strelce se ni vpisal le Luka Rupnik), zmago pa si je Slovenije zagotovila šele v zadnjih desetih minutah, ki jih je dobila z rezultatom 24:19.

V prvem polčasu je Slovenija trojke metala 1:16, prvo je zadela šele v 18. minuti, tako da je Nizozemska v prvi četrtini vodila z desetimi točkami prednosti (19:9). Do drugega vodstva po začetnih 2:0 je Slovenija prišla šele ob zaključku tretje četrtine (59:57). V zadnjem delu je Slovenija v 36. minuti povedla z 69:63 in končnici suvereno prišla do zmage.

Žiga Dimec je zbral 12 točk (met 4:9) in šest skokov, Klemen Prepelič se je po poškodbi roke vrnil z enajstimi točkami (trojke 1:5) in petimi skoki, po deset točk pa sta prispevala Aleksej Nikolić (met 2:6, 3 podaje) in Gregor Hrovat (met 5:9).

Slovenija se bo v soboto v Celju pomerila s Črno goro, v nadaljevanju priprav pa jo čakajo še štiri tekme. Po turnirju v Istanbulu (Turčija, Ukrajina) se bo 17. avgusta v razprodanih Stožicah pomerila s Srbijo, tri dni kasneje v Celju pa s Hrvaško.

Slovenijo uvodna tekma na evropskem prvenstvu v Kölnu čaka 1. septembra proti Litvi. Pred tem bo 25. avgusta v Celju gostila Estonijo v kvalifikacijah za SP ter se 28. avgusta v Münchnu pomerila z Nemčijo.

Prijateljska tekma:

Slovenija - Nizozemska 83:76 (21:25, 18:17, 20:15, 24:16)
Dimec 12 (5 sk), Prepelič 11 (5 sk), Hrovat, Nikolić po 10; De Jong 26 (7 sk).

Komentarjev 1
  • radovednica 08:01 05.avgust 2022.

    Strašno! Vsak drek je sedaj že potreben komentarja. Gledano dve minuti, pa je bilo vse jasno. Groza od groze, pa to ne neki neperspektivni mladci ampak več kot trideset let stari kozli, kot je Dragić ali Blažič. Sramota! Neke res ...prikaži več tulipane v košarki bi morali premagati vsaj s trideset točkami razlike in ne to mučenje!!!

Sorodne novice