Šport > Košarka
21220 ogledov

Kaos v reprezentanci: iz ekipe ga je vrgel brat!

Marcel Ponitka Profimedia Marcel Ponitka.
Nekaj tednov pred začetkom evropskega prvenstva v košarki je vzniknil družinski spor.

Pred nekaj meseci je poljsko reprezentančno košarko vznemiril prestop Mateusza Ponitke v Zenit St. Peterburg, ki se je zgodil po začetku ruske invazije na Ukrajino. Vnel se je javni prepir med njim in nekdanjim NBA igralcem Marcinom Gortatom.

Le nekaj tednov pred začetkom EuroBasketa so se stvari dodatno zapletle. Marcel Ponitka, brat omenjenega Mateusza, je namreč sorojenca obtožil nečednih potez.

Tyler Dorsey Grčija Konkurenti Šport Dončićev novi ameriški soigralec bo na EuroBasketu igral za Grke

Marcel Ponitka, sicer štiri leta mlajši od Mateusza, je namreč za TVP dejal, da je bila bratova želja tista, ki ga je oddaljila od seznama reprezentantov za bližnje preizkušnje na zboru evropskih reprezentanc.

"Dobil sem informacijo, da selektor nima težav z menoj. Kot sem slišal, me Mateusz ni hotel v ekipi," je dejal Marcel Ponitka. Slednji rojstni dan praznuje 28. avgusta, Mateusz (na spodnji fotografiji) pa 29. avgusta.

Mateuszl Ponitka | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ne počutim se krivega in ne razumem, zakaj me brat za vsako ceno diskreditira in ovira mojo kariero. Nimam kaj skrivati. Če se Mateusz počuti ogroženega, bi bilo lepo, da se usedeva za isto mizo in se pogovoriva kot moška," je pojasnil 24-letni Marcel.

"Še vedno bi rad igral z bratom. To sem večkrat javno povedal. Čakam na sestanek, ki mi ga je obljubil kapetan ekipe. Želel bi, da bi se Mateusz obnašal kot profesionalec in da za vedno prekine špekulacije," je dodal Marcel Ponitka. Slednji kluski kruh služi v Španiji, kamor je prestopil letos iz nemškega kolektiva Fraport Skyliners.

Poljska se bo v predtekmovalni skupini na EuroBasketu merila proti izbranim vrstam Srbije, Finske, Češke, Nizozemske in Izraela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.