Šport > Košarka
4142 ogledov

Pri NBA med izbrano družbo vključili tudi Dončića

Dončić LeBron Profimedia
Pri ligi NBA so objavili razpored najbolj pričakovanih tekem rednega dela sezone.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić sodi med najbolj prepoznavne obraze v ligi NBA, vodstvo tekmovanja pa je njegovo ekipo tako uvrstilo na seznam tistih moštev, ki bodo zaigrala na najpomembnejši dan rednega dela sezone. Gre za Božič, ko je v ligi NBA tradicionalno rezerviran za najboljše ekipe, največje zvezdnike in največja rivalstva.

Že pred vsako sezono se tako začnejo ugibanja o tem, kdo si bo prislužil božični termin, ki od poldneva dalje po vrsti ponudi pet tekem, te si sledijo ena za drugo. Tokrat je še pred uradnim urnikom sezone seznam božičnih tekem ponudil zelo priznani novinar Shams Charania.

Po njegovih virih se bodo tako 25. decembra po vrsti pomerili Boston Celtics in Milwaukee Bucks, New York Knicks in Philadelphia 76-ers, Denver Nuggets in Phoenix Suns, Dallas Mavericks in Los Angeles Lakers ter Golden State Warriors in Memphis Grizzlies. 

V prvem dvoboju se bosta v Bostonu pomerila finalist minule sezone in prvak iz leta 2021, med obema ekipama pa je v zadnjih letih vzniknilo precejšnje rivalstvo zaradi številnih bojev v končnici, gledalci pa bodo lashko znova spremljali obračun Giannisa Antetokounmpa z JaysonomTatumom in Jaylenom Brownom. 

Takoj po koncu tekme v Bostonu bo na sporedu še en dvoboj vzhodne konference, v njem se bosta pomerili dve zgodovinsko veliki franšizi, Joel Embiid in James Harden bosta gostovala v sloviti dvorani Madison Square Garden v New Yorku.

Nato se bo dogajanje preneslo na Zahod. Zasedba Phoenixa, lani najboljša ekipa rednega dela sezone, ki je nato v končnici po sedmih tekmah morala priznati premoć Dončiću in kolegom iz Dallasa, bo gostovala v Denverju, kjer se bo pomerila z dvakratnim najkoristnejšim igralcem lige Nikolo Jokićem. Slednji bo lahko na tej tekmi računal tudi na pomoč slovenskega reprezentanta Vlatka Čančarja, ki je pred kratkim sklenil novo pogodbo z moštvo iz Kolorada.

Sledil bo dvoboj, ki ga bodo ameriški mediji po vsej verjetnosti označili za obračun med Dončićem in LeBronom Jamesom. Slovenski as bo zaigral pred domačimi gledalci.

Za konec božičnega košarkarskega maratona bo na sporedu tekma med prvaki in moštvom iz Memphisa. Golden State Warriors so se v zadnji končnici pomerili prav z Grizliji, serijo pa so zaznamovali tudi grobi prekrški in izključitve posameznih igralcev. Med obema ekipama tako ni pretirane ljubezni, boji pa so se s parketa kasneje prenesli tudi na socialna omrežja. Rivalstvo med Ja Morantom, Desmondom Banom, Dillanom Brooksom, Jarenom Jacksonom Jr. na eni ter Stephom Curryjem, Klayjem Thompsonom in Draymondom Greenom na drugi strani je tako še zelo sveže.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice