Šport > Košarka
3489 ogledov

Gogi tako odločil tekmo, še prej je spodbudil soigralce

Alperen Sengun Profimedia
Slovenski košarkarji ostajajo neporaženi v pripravljalnem obdobju.

Slovenska košarkarska reprezentanca je odigrala še tretjo pripravljalno tekmo pred začetkom drugega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo in evropsko prvenstvo, ki bo sledilo septembra. Po Nizozemski in Črni gori je tokrat padla še precej kakovostnejša Turčija.

Ta je na domačem parketu v Istanbulu po podaljšku klonila s 103:104, dvoboj pa bi moral biti pravzaprav odločen že prej, a so domači izbrani vrsti v zaključku tekme precej pomagali sodniki. Dvoboj je z izjemnim metom za tri točke odločil kapetan Goran Dragić.

"Težko je igrati v Istanbulu, saj so navijači glasni, sodniki pa so na koncu tudi dodali svoje in naredili tekmo zanimivo. Pokazali smo karakter. Pred podaljškom smo se zbrali na klopi in si dejali, da imamo na vročem gostovanju priložnost za zmago, ki smo jo na koncu tudi dosegli. Zavedamo se, da je pred nami še nekaj težkih tekem, zato smo veseli vsake zmage. Takšne pa še posebej dobro vplivajo na moralo ekipe in nas delajo še močnejše," je po tekmi dejal novi član NBA moštva Chicago Bulls, ki je Turkom tokrat nasul 28 točk.

Pet manj jih je k zmagi dodal Luka Dončić, ki v odločilnih trenutkih niti ni stopil na parket, po 14 in 12 pa Klemen Prepelič in Vlatko Čančar. Slednji je izpostavil vlogo kapetana: "Tekma je bila odličen približek tega, kar nas čaka na eurobasketu. Prvenstvo bo eno najmočnejših v zgodovini in take tekme v pripravah nam lahko samo koristijo. Goran Dragić je v svoji dvorani pokazal, zakaj je naš kapetan. Pred podaljškom nam je povedal nekaj spodbudnih besed na klopi, v podaljšku pa je vključil svoj 'Gogi mode' in nas popeljal do zmage."

Luka Dončić Reprezentanca Šport Luka in Gogi zaigrala, kljub farsi pa zmaga Slovencev s trojko slednjega

Zadovoljen je bil tudi selektor Aleksander Sekulić, ki je po dveh tekmah v Celju, kjer je priložnost namenil mlajšim košarkarjem, tokrat v igro poslal najmočnejšo zasedbo: "Takšne tekme so vedno dobrodošle. Vzdušje je bilo pravo, veliko je bilo energije, emocij in imeli smo kar nekaj izzivov. Goran Dragić je pokazal svojo vrednost in bil vlečni konj v zaključku tekme. Luka Dončić je bil vseskozi na svojem nivoju, odlično delo pod obročema pa sta opravila Edo Murić in Vlatko Čančar, ki sta morala nadomestiti odsotnost centrov, ki sta obsedela na klopi zaradi petih osebnih napak."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice