Šport > Košarka
4377 ogledov

Odločitev lige NBA: Te številke odslej ne bo nosil nihče več

Bill Russell. Vsaj ena košarkarka legenda. Žurnal24 main
Pri ligi NBA so se odločili upokojiti eno izmed številk.

V najmočnejši košarkarski ligi na svetu bodo upokojili številko 6. S tem se je vodstvo lige NBA poklonilo legendarnemu Billu Russelu, ki je v 89. letu starosti umrl 31. julija. Nekdanji center moštva Boston Celtics je skupno osvojil 11 naslovov prvaka v svoji 13-letni NBA karieri.

"Njegovi dosežki na igrišču in pionirsko delovanje na področju socialnih pravic, si zaslužijo, da se jih počasti na unikaten in zgodovinski način. Tako bomo čez celotno ligo za vedno upokojili številko 6. S tem bo Billova neverjetna kariera večno priznana," je sporočil komisar lige NBA Adam Silver.

Bill Russell 11x prvak lige NBA Šport Umrl eden največjih košarkarjev vseh časov

Košarkarji, ki trenutno nosijo številko 6, med njimi so na primer tudi LeBron James, Kristaps Porzingis, Alex Caruso in Montrezl Harrell, jo bodo sicer lahko zadržali, novi prišleki med elito pa dresa s šestico ne bodo mogli več obleči.

Russell je prvi košarkar, ki ga je doletelal omenjena čast, v ligi NHL na primer hokejisti že od leta 2000 ne morejo nositi številke 99, ki jo je med kariero imel Wayne Gretzky.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice