Šport > Košarka
5502 ogledov

Bomba! Dončić dobiva družbo! Dallasu naj bi se pridružil ta Slovenec!

Marko Milič Reševalni pas/Twitter
V ekipi Dallas Mavericks se bo govorila tudi slovenščina!

Potem ko se slovenskim ljubiteljem NBA košarke ni izpolnila velika želja, da bi naša zlata košarkarja Luka Dončić in Goran Dragić združila moči pri NBA ekipi Dallas Mavericks, so na koncu poletja vendarle lahko precej zadovoljni.

Kljub prvotnim trditvam o reprezentančni upokojitvi bosta Dragić in Dončić vendarle ponovno zaigrala skupaj v dresu slovenske reprezentance, Luka pa bo v Dallasu na koncu imel slovensko družbo, pa čeprav je ekipa Dragiću ponudila smešno pogodbo in se je slednji na koncu odločil za Chicago Bulls.

Po pisanju slovenskega SportKluba naj bi se namreč franšizi iz Teksasa pridružila slovenska košarkarska legenda ter sploh prvi Slovenec, ki je kdaj zaigral v ligi NBA, Marko Milič. Slednji naj bi namreč zavzel funkcijo tako imenovanega razvojnega trenerja.

Milič je pred 25 leti postal sploh prvi Slovenec, ki je nastopil v ligi NBA (istega leta je s Chicago Bulls podpisal tudi Boris Gorenc, ki pa zaradi težav s poškodbo ni nikoli zaigral v ligi NBA), potem ko ga je naboru izbrala Philadelphia 76ers ter nato pravice do slovenskega košarkarja prodala Phoenixu.

Marko Milič | Avtor: Epa Epa

Za Suns je v dveh sezonah zbral 44 tekem v rednem delu in dve v končnici, v približno petih minutah na tekmo pa je povprečno dosegal 2,5 točk, 0,7 skoka in 0,3 asistence na tekmo. 

Morda res ni pustil prevelikega pečata v najmočnejši košarkarski ligi na svetu, a je za vedno zaznamoval šport, kot prvi Slovenec, ki je zaigral v ligi NBA, s tem pa je odprl vrata še desetim košarkarjem, med drugim tudi Luki Dončiću, ki so šli po njegovih stopinjah.

Zdaj pa gre sam po sledeh drugega nekdanjega izjemnega slovenskega košarkarja Bena Udriha, ki je prav tako v strokovnem štabu ene izmed NBA ekip, oziroma pri New Orleans Pelicans opravlja prav vlogo razvojnega trenerja, katera naj bi pri Dallasu pripadla Miliču.

“Tega, žal, ne morem komentirati,” je bil na vprašanje SportKlubovih novinarjev kratek nekdanji kapetan slovenske košarkarske reprezentance, prav tako pa ni prišlo še do nobene potrditve iz strani Dallasa, ki še ni razkril trenerskega štaba za prihajajočo sezono.

Če bo del slednjega tudi Milič, bosta z Luko ponovno združila moči, saj sodelujeta že znotraj naše reprezentance, kjer opravlja Milič vlogo vodje članskih reprezentančnih akcij. Prav tako pa bi Milič ponovno združil moči tudi s starim prijateljem in Dallasovim trenutnim trenerjem Jasonom Kiddom, s katerim sta pred 25 leti delila Phoenixovo slačilnico.

Kendrick Perkins Kontroverznež Šport Dončićev veliki kritik šokiral! Ne boste verjeli, za kaj je razglasil Luko Iman Shumpert Za zapahi Šport Policija v Dallasu aretirala bivšega NBA prvaka Luka Dončić Vroče poletje Šport Ta fotografija Luke Dončića razburila Američane Luka Dončić Jordanov soigralec: Šport "V tem pogledu me Luka spominja na Michaela"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.