Šport > Košarka
4446 ogledov

"V tem pogledu me Luka spominja na Michaela"

Luka Dončić Profimedia
Nekdanji član Chicago Bulls vidi podobnost med Luko Dončićem in Michaelom Jordanom

Luka Dončić se je v tej sezoni prvič v svoji NBA karieri prebil čez prvi krog končnice, v drugem pa se je pomeril z najboljšo ekipo rednega dela. Serija med Phoenixom in Dallasom se je nato zavlekla v sedmo tekmo, na njej pa so Mavericks povsem nadigrali moštvo iz Arizone.

Košarkarji Phoenixa so v seriji na vse načine poizkušali iztiriti slovenskega zvezdnika, tudi z izjavi in vedenjem zunaj parketa. A Dončić jim ni ostal dolžan, po porazu na peti tekmi, po njej so Suns vodili s 3:2 v zmagah, pa je izjavil, da 'je lahko biti glasen, ko vodiš'.  Svoje besede je nato podkrepil s predstavami na naslednjih dveh obračunih, Dallas pa se je prebil v finale zahodne konference.

Vedenje Slovenca je navdušilo tudi nekdanjega člana moštva Chicago Bulls, ki si je slačilnico delil z legendarnim Michaelom Jordanom. Luka je Staceyja Kinga, ki je na začetku devetdesetih z Biki iz Chicaga osvojil tri šampionske prstane, spomnil prav na ikono NBA lige.

"Tisto govorjenje Devina Bookerja in njegovih soigralcev, da bi znervirali Luko Dončića... Spomnim se, da je Luka pri odhodu iz dvorane po peti tekmi pokomentiral njihovo obnašanje. Ko sem to videl, sem se spomnil na MJ-a. To je bilo nekaj, kar bi naredil Jordan, nekaj, kar bi naredil Lary Bird, češ 'lahko ste glasni, a zdaj ste me prebudili in poskrbel bom, da boste za to plačali'. In to se je zgodilo, mislim, da je bil to prelomni trenutek serije," so mnenje Kinga zapisali pri Fadeaway Worldu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice