Šport > Košarka
16499 ogledov

Nekdanji selektor Argentine z noro anekdoto o Luki Dončiću

Luka Dončić Profimedia
Nasmeh, po katerem so Argentinci vedeli, da so v težavah.

V torek 26. julija je bila enoletna obletnica neverjetnega nastopa slovenske košarkarske reprezentance na Olimpijskih igrah v Tokiu, ko je na svojem olimpijskem debiju pometla z aktualnimi svetovnimi podprvaki iz Argentine ter na koncu slavila s kar 118:100.

Tekmo je zaznamoval predvsem slovenski čudežni deček Luka Dončić, ki je dosegel kar 48 točk, kar je drugo največ v zgodovini Olimpijskih iger. Zaostal je le za legendarnim Oscarjem Schmidtom, ki jih je za svojo Brazilijo leta 1988 na tekmi proti Špancem dosegel kar 55.

Vsi ljubitelji slovenske košarke in Luke Dončića se še predobro spomnimo neverjetne Lukove predstave, katera pa je ostala v spominu tudi zdaj že nekdanjemu argentinskemu selektorju Sergiu Hernandezu.

Sergio Hernandez | Avtor: Profimedia Profimedia

Ob obletnici Lukovega debija na Olimpijskih igrah se je tako spomnil na zanimivo anekdoto z začetka tekme. "Tekom enega izmed prvih napadov je pogledal postavitev naše obrambe in se zgolj nasmehnil. To je vzel kot pomanjkanje spoštovanja in končalo se je tako, da nas je preprosto zmlel," je Hernandez opisal nasmeh, po katerem mu je bilo jasno, da je Argentina v hudih težavah.

Luka je tekmo proti aktualnim svetovnim prvakom na koncu zaključil z 48 točkami, 11 skoki in 5 asistencami, številke pa bi bile lahko še dosti višje, če ne bi zaključka tekme mirno presedel na klopi, saj je bila prednost Slovenije takšna, da so priložnosti dobili tudi tisti igralci, ki sicer manj igrajo.

Komentarjev 1
  • Beulah_Folks 14:18 30.julij 2022.

    Google je za vsak dan spletnega deela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od Googla doma prejel 21.758 $ in 29.467 $ zadnje plače za 3 ure dela na dan...glej več informacij ........>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦

Sorodne novice