Šport > Košarka
8429 ogledov

Zvezdnik brutalno iskreno o nenehnih konfliktih z Dončićem

Terance Mann in Luka Dončić Profimedia
Košarkarja sta bila v preteklosti udeležena v več napetih situacij.

Ameriški branilec Terance Mann, zvezdnik moštva Los Angeles Clippers, kateremu je v prvem krogu končnice dvakrat zapored pomagal izločiti Dallas Mavericks, je spregovoril o napetem odnosu s slovenskim košarkarjem Lukom Dončićem.

Mlada rivala imata na vesti več medsebojnih konfliktov, pri čemer bi vsaj dvakrat skoraj prišlo do fizičnega obračunavanja.

Seme spora je bilo zasejano pred tremi leti, ko je Mann, tedaj novinec v ligi NBA, na pripravljalni tekmi z Dallasom na nespoštljiv način izbil žogo Slovencu, potem ko je sodnik že ustavil igro. Dončić je predrznega novinca udaril po roki, Mann pa je ga je odrinil v predel vratu.

Zavrela kri Šport Dončić zaradi nespoštljive geste skočil v novinca

Drugi odmevnejši incident se je zgodil konec leta 2021, ko se je Dončić na tekmi s Clippersi norčeval na račun Američanove višine. Čeprav Mann meri solidnih 196 cm, mu je dal zvezdnik Dallas zelo jasno vedeti, da ga ne more pokrivati, za kar je bil kaznovan s tehnično napako.

Luka Dončić Vroče strasti Šport Luka med tekmo napadel tekmeca: "Si je*eno..."

Tri mesece kasneje je med njima znova počilo, ker naj bi Mann med tekmo vseskozi gobezdal, za povrhu pa je Dončića še ozmerjal s "pi*ko".

Slovenec ga je nato povabil, naj se mu približa, vihtenje pesti pa so preprečili soigralci.

Luka Dončić "Pridi sem!" Šport Kako je počilo med Luko in njegovim večnim sovražnikom: "Ti pi*ka!"

Kljub nadvse pestri zgodovini pa Mann ne želi poglabljati konflikta z enim najboljših košarkarjev v ligi NBA. "Ne bi rekel, da sva ravno rivala," se je od preteklih incidentov oddaljil 25-letnik.

"Vse to se dogaja samo na parketu, to so zabavne igrice. Mislim, da sva drug drugega samo izboljšala. Boriva se in si poskušava na vse načine priti do živega. Vse to je samo del igre," je dodal Mann.

Četudi Američan ne goji osebnih zamer do slovenskega asa, pa močno dvomimo, da se bo njun odnos kadarkoli razvil v kaj več od hladnega stiska rok.

Terance Mann in Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 3
  • Avatar Ferenc
    Ferenc 14:18 04.avgust 2022.

    Mann je zvezdnik ? Lepo vas prosim

  • Avatar pantani
    pantani 18:38 28.julij 2022.

    "Mann pa je ga je odrinil v predel vratu." Pa dobr,a vi mate kakšnega lektorja pri hiši?!!! Kako nekoga odrineš v predel vratu?!!! WTF?!!!

  • Avatar luckyss
    luckyss 17:40 28.julij 2022.

    Mann je znan gobezdač in provokator in Luka je magnet za takšne dripce, saj na takšen način pridejo do svojih 5 min. "slave"...

Sorodne novice