Šport > Košarka
7755 ogledov

Posel, ki bi lahko zamajal ligo NBA

Kevin Durant Profimedia
Pri Bostonu si želijo pripeljati Kevina Duranta.

Kevin Durant je po treh sezonah igranja za Brooklyn Nets, prvo sezono je sicer v celoti izpustil zaradi poškodbe, izrazil svoje nezadovoljstvo in zahteval menjavo. Mrežice so v zadnjih letih sicer sodile med favorite lige, a je trojica Durant, James Harden in Kyrie Irving le redko zairala skupaj.

Harden se je medtem že preselil k Philadelphiji, prišlek Ben Simmons pa za Nets še ni zaigral. Svoje je dodal tudi vedno muhasti Irving, ki je tokrat zavračal cepljenje in posledično ostal brez tekem v domači dvorani. Durant je imel po izpadu v prvem krogu končnice naposled vsega dovolj. Želi najti nov klub.

Ker gre za enega največjih zvezdnikov lige, so se hitro našli snubci, vendar so pri Brooklynu doslej zavračali ponudbe, saj menijo, da ponudbe niso zadostne. A zdaj so resen 'paket' za Duranta pripravili pri Bostonu, Celtics so se pripravljeni odreči tudi sicer izjemnemu Jaylenu Brownu. Ponudba naj bi vključevala še selitev Derricka Whita in pick na naboru.

Nets s ponujenim še vedno niso zadovoljni, saj si želijo predvsem v svoje vrste zvabiti še najboljšega obrambnega igralca lige Marcusa Smarta. S tem bi se v minuli sezoni zelo uspešna zasedba Bostona, ki je zaigrala celo v velikem finalu in klonila proti Golden Statu, v veliki meri spremenila.

Dejstvo, da so ga pri klubu vključili v ponudbo, je na socialnih omrežjih zelo na kratko že pokomentiral tudi Brown. Zapisal je besede SMH (Shaking my Head; op. p.) in po zapisanem sodeč zmajal z glavo nad ponudbo Bostona.

Durant je doslej dvakrat osvojil naslov NBA prvaka, obakrat z Golden Statom (2017 in 2018), obakrat je bil najkoristnejši igralec finala. Leta 2014 je bil sicer tudi MVP rednega dela sezone.

Komentarjev 1
  • hubertfast 08:15 26.julij 2022.

    A tej američani še vedno težijo s cepljenjem?

Sorodne novice