Šport > Košarka
6083 ogledov

Konec naveze Luka Dončić - Igor Kokoškov

Luka Dončić in Igor Kokoškov Reševalni pas/Twitter
Iz Teksasa je prišla potrditev selitve, ki se je napovedovala že nekaj časa.

Bivši slovenski selektor Igor Kokoškov se iz Dallas Mavericks seli k Brooklyn Nets. Franšiza iz severovzhoda ZDA je to potrdila na svojih platformah.

Kokoškov je bil pomočnik Jasona Kidda, odslej bo enako vlogo opravljal pod vodstvom Steva Nasha. S slednjim je že sodeloval, ko je bil Kanadčan še igralec, Srb pa pomočnik pri Phoenix Suns med letoma 2008 in 2013.

Poleg Kokoškova sta se v Brooklyn preselila še dva strokovnjaka: Adam Caporn in Trevor Hendry. Poleg omenjenih so v trenerskem štabu še Jacque Vaughn, Brian Keefe, Tiago Splitter, Royal Ivey in Ryan Forehan-Kelly.

Vlatko Čančar Denver Nuggets NBA Šport Po Dragiću še drugi Slovenec z novo pogodbo

Kokoškov bo tako služboval že v osmem klubu v ligi NBA. Kruh si je služil pri Detroit Pistons, Cleveland Cavaliers, Orlando Magic, Utah Jazz, Sacramento Kings, in nazadnje Dallas Mavericks. Leta 2018 je pri Phoenix Suns postal prvi glavni trener v ligi NBA, ki ni bil rojen v ZDA.

Leta 2017 je kot selektor reprezentanco Slovenije popeljal do naslova evropskega prvaka. Takrat je bil ena gonilnih sil Luka Dončić, ki se bo zdaj moral posloviti od priljubljenega sodelavca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice