Šport > Košarka
22902 ogledov

Slaba novica v povezavi z Dragićevim prestopom v Dallas

Goran Dragić Luka Dončić Profimedia
Pri Dallasu počasi zmanjkuje prostora za nove igralce.

Legendarni slovenski kapetan Goran Dragić je s prvim julijem, ko mu je uradno potekla pogodba z Brooklyn Nets, postal prost igralec. Izkušeni organizator igre ima tako možnost brezplačno podpisati za katerokoli ekipo po svoji izbiri, ki bi mu ponudila zadovoljujočo pogodbo.

Slovenski košarkarski navdušenci, ki se še predobro spomnijo, kaj lahko naredi naveza Goran Dragić-Luka Dončić, so nemudoma Gogija začeli seliti v Dallas, kjer bi združil moči s svojim velikim prijateljem.

A klju temu da se je v zadnjih dneh dosti pisalo o tej temi, je vse bolj očitno, da se legendarni Slovenec ne bo pridružil svojemu mlademu nasledniku. Dragić bi zagotovo bil zainteresiran, da svoje zadnje sezone odigra ob boku svojega velikega prijatelja za eno najboljših ekip lige, a kot kaže je Dallas tisti, ki ni dovolj zainteresiran.

Goran Dragić Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

V zadnjih dneh se je sicer poročalo, da viri iz kluba pravijo, da obstaja interes, a naj spomnimo, da je bilo enako tudi lani, ko je bil Dragić na stranskem tiru pri Torontu in so slednji zgolj čakali, da bi se ga znebili, je bil Dallas domnevno zainteresiran, a ni storil ničesar. Gogi je nato po menjavi k San Antonio Spurs po vsega nekaj dneh postal celo prost igralec in ponovno se je omenjal interes Dallasa. Zgodilo se ni nič in Goran je odšel v Brooklyn.

In povsem enaka zgodba je tudi letos. Goran je znova postal prost igralec in čeprav sta za nami zgolj dva dneva podpisovanja prostih igralcev, obstaja občutek, da bi Dragić že postal Maverick, če bi bila to resnična namera Dallasa.

Po poročanju dobro obveščenih novinarjev pa naj bi obstajala še ena velika prepreka pri morebitnem podpisu Dragića. Mavericks naj bi namreč že povsem zapolnili svoj igralski kader za prihodnjo sezono, prosto naj bi bilo zgolj še eno mesto. Ravno prav za Dragića?

Ne. Po poročanju "insiderjev" naj bi pri Dallasu zaenkrat nameravali pustiti to eno mesto prosto, saj se nikoli ne ve, kdaj se kar naenkrat na tržišču pojavi priložnost, ki se je ne sme zamuditi. Prav tako naj bi bilo najverjetneje zadnje mesto v ekipi rezervirano za krilnega košarkarja, saj naj bi bili Mavs na tem položaju najbolj tanki.

Seveda se lahko nemudoma ustvari dodaten prostor tudi s kakimi menjavami, ali rezi znotraj ekipe, toda vseeno se zdi vse manj verjetno, da bi Dragić na koncu resnično združil moči z Luko.

 

Komentarjev 2
  • Avatar Zoran
    StarMačk 15:31 03.julij 2022.

    P.s. Če tudi imajo Brooklyn Nets po pravilih NBA pravico prvi se pogajati za pogodbo, pa to še ne pomeni, da mora Goran Dragič njihovo ponudbo tudi sprejeti. V njegovem primeru ima igralec sam diskrecijsko pravico sprejeti ponudbo kluba za ...prikaži več katerega se na koncu odloči.

  • Avatar Zoran
    StarMačk 15:25 03.julij 2022.

    Zgodbo prestopa v Dallas napihujete predvsem mediji, kdor pa je poslušal Gogijev intervju je slišal ko je povedal, da je obstaja največ možnost, da ostane v Brooklynu saj so mu že po končani sezoni povedali, da so oni zainteresirani nadaljevati ...prikaži več ! Po pravilih NBA lige imajo Brooklyn Nets tako ali tako pravico prvi se pogajati in šele, če ta ne obrodijo sadov, se bo Goran Dragić začel pogajati z drugimi klubi, kar pa ne pomeni, da mu drugi klubi ne bi smeli ponudbe sporočiti že takoj 01.07..

Sorodne novice