Šport > Košarka
3669 ogledov

Dragićev dvoumen odgovor, morda pa vseeno...

košarka SLO HRV Saša Despot
Goran Dragić se je z odlično prestavo poslovil od domačih navijačev.

Kapetan Goran Dragić je ob prepričljivi zmagi Slovenije nad Hrvaško še enkrat pokazal svojo veličino in kaj pomeni slovenski reprezentanci  V manj kot 22 minutah je zbral 19 točk, štiri skoke in tri asistence, z Luko Dončićem pa sta si spretno podajala dirigentsko palico in razigrala tudi soigralce.

Dvoboj, zadnji pred domačimi gledalci v Stožicah, je zaključil na rokah soigralcev in ob vzklikih MVP, MVP.

"Vsa ta leta sem dal vse od sebe, slovenski grb mi pomeni največ na svetu. Hvala vsem, ki ste me podpirali ves ta čas, to si bom zapomnil do konca življenja. Pod vostvom Luke Dončića gremo po evropsko zlato," se je takoj po koncu dvoboja na navijače obrnil kapetan izbrane vrste.

Mike Tobey Miha Šport Tobey: Igrati za Slovenijo je kot darilo, želim vrniti ljubezen Mario Hezonja Podal mnenje Šport Tako se je najboljši Hrvat poklonil in zahvalil Dragiću

Zdaj ga čaka še dvoboj s Švedsko v kvalifikacijah za SP, nato pa...

"Zelo težko. Avgusta bom že v Miamiju," je pred dnevi na naše vprašanje, če obstajajo možnosti, da se ga prepriča še v nastop na septemberskem EuroBasketu, dejal najkoristnejši igralec zadnjega evropskega prvenstva pred petimi leti. Tudi Luka Dončić takrat o tej temi ni želel govoriti, na vrsto naj bi prišla po dvoboju s Švedi in koncu tretjega ciklusa kvalifikacij za SP.

košarka SLO HRV | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Na novinarski konferenci po dvoboju s Hrvaško je Gogi tokrat odgovoril tudi na vprašanje, kaj pomeni njegov 'gremo' ob napovedi boja za novo evropsko zlato. "Še vedno sem del te ekipe. Rekel sem, da bom šel na evropsko prvenstvo, ampak kot gledalec. Vedno bom povezan s to ekipo, ti fantje so mi danes pričarali nepozaben večer. Pa ne samo danes, zadnja dva tedna sem podoživlajl EuroBasket 2017, kemija je res na visoki ravni," je dejal Dragić.

Šport: Slovenski šov v Stožicah proti nemočnim Hrvatom - Košarka SLO HRV Popolna prevlada Šport Slovenski šov v Stožicah proti nemočnim Hrvatom košarka SLO HRV Odzivi Šport Hrvaški mediji in navijači besni: Ugasnite ta šport

Nato pa je sledil v naslovu omenjeni del odgovora, ki bo zbudil upe navijačev: "Zdaj gremo na Švedsko, moramo zmagati, saj se točke prenašajo v drugi del kvalifikacij. Potem bomo pa videli," je ob smehu in tudi pomežiku izjavil Goran. Morda pa vseeno...

Ne glede na to, ali bo tudi po Švedski še kdaj oblekel slovenski dres, pa si je kapetan vsekakor zaslužil, da po dolgih letih nastopanja za izbrano vrsto, del nje je bil že pred 15 leti na EP 2007, sam sprejme odločitev o svoji prihodnosti. Je pa za pričakovati, da ga bodo soigralci in vodstvo reprezentance še skušali prepričati v nastop na EP 2022. Navijači upaj(m)o, da bodo uspešni.

košarka SLO HRV | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice