Šport > Košarka
6627 ogledov

Dončić jasno povedal, kaj si želi od Dragića

Luka Dončić, Goran Dragić Profimedia
Slovenska zvezdnika sta po petih letih znova zaigrala skupaj.

Luka Dončić in Goran Dragić sta nazadnje zaigrala skupaj na finalni tekmi evropskega prvenstva leta 2017, ko je Slovenija premagala Srbijo in osvojila zlato kolajno. Luka je sicer tisto tekmo predčasno končal zaradi zvitega gležnja, Goran pa v zadnjih minutah prav tako ni mogel stopiti na parket zaradi krčev. A takrat so dvoboj uspešno do konca pripeljali Klemen Prepelič, Aleksej Nikolić, Jaka Blažič, Anthony Randolph ...

Po skoraj petih letih sta slovenska NBA-jevca, manjkal je tretji član najmočnejše lige na svetu Vlatko Čančar, zdaj ponovno združila moči na prijateljski tekmi z Italijo. Dončić je ob zmagi z 90:71 v 23 minutah in pol zbral 12 točk, 7 skokov in 5 asistenc, Goran Dragić pa v zgolj 12 minutah in pol 11 točk, skok, 4 podaje in dve ukradeni žogi. 

Nad predstavo nekdanjega 'cimra', na EuroBasketu 2017 sta si delila sobo, je bil navdušen tudi trikratni član najboljše peterke v ligi NBA.

"Super. Mislim, da je najhitrejši od vseh, z njim ni težav. Kolikor ste videli, je še vedno v zelo, zelo dobri formi. Je naš kapetan, naš vodja, v zelo veliko pomoč nam bo na teh dveh tekmah. In upamo, da potem še tudi naprej," je na novinarski konferenci po dvoboju v Trstu o Dragićevi predstavi izjavil Dončić in izrazil željo, da bi 36-letni Gogi po tokratnih kvalifikacijah za SP proti Hrvaški in Švedski zaigral tudi na septemberskem EuroBasketu.

Goran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia

Prav Dončić je že precej vplival na vrnitev Gorana v izbrano vrsto. "Določeni pritiski so. Še posebej s strani Luke Dončića; Raša Nesterovića, Zorana Dragića ... Nekaj se govori o tem, a tega še ne morem potrditi," je tako še pred potrditvijo, da bo znova oblekel reprezentančni dres, na začetku meseca dejal Dragić.

"Definitivno gre samo za to tekmo," je še takrat izjavil o dvoboju s Hrvaško, kasneje so ga prepričali tudi v sodelovanje na gostujoči tekmi na Švedskem. Dončić zdaj očitno upa, da se bo Gogija uspelo pregovoriti tudi v nastop na EP v Nemčiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice