Šport > Košarka
22141 ogledov

Napovedal možno Dallasovo okrepitev: "Skupaj bosta najboljša na svetu!"

Bradley Beal Luka Dončić Profimedia
Nekdanji košarkar in trenutni športni analitik Kendrick Perkins je mnenja, da bi bila Luka Dončić in Bradley Beal skupaj nezaustavljiva.

Ena izmed najslabše varovanih skrivnosti lige NBA je, da eden izmed najboljših igralcev zadnjih let Bradley Beal ne namerava podaljšati pogodbe s svojo trenutno ekipo Washington Wizards.

Slednja mu poteče poleti, v pogodbo pa je vgrajena tako imenovana "player option" opcija, kar pomeni, da je Beal tisti, ki odloča, ali bo za eno leto podaljšal pogodbo, ki bi mu v naslednji sezoni navrgla 36 milijonov dolarjev, ali pa se bo raje podal na trg prostih igralcev.

Bradley Beal Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

In medtem ko vsa liga pričakuje, da Beal zavrne trenutno pogodbo in se preizkusi na tržišču, se je nemudoma oglasil nekdanji zelo solidni košarkar, ki je v zadnjih letih postal košarkarski analitik z dostikrat čudnimi pogledi in mnenji, Kendrick Perkins. Slednji je mnenja, da Dallas Mavericks ne smejo zamuditi priložnosti, da bi združili Beala in Luko Dončića znotraj ene ekipe.

"Bradley Beal in Luka skupaj bi bila... lahko rečemo najboljši par branilcev v ligi NBA. Bila bi smrtonosna!" je bil jasen Perkins.

O Bealovi prihodnosti se sicer zadnja leta pojavljajo številne govorice, a vseeno je nekdanji tretji izbor na naboru že deset let član ene in iste ekipe, Washington Wizards, ki pa okoli enega najboljših strelcev lige vseeno ne uspejo zgraditi zmagovalne ekipe.

Čarovniki imajo za sabo še četrto zaporedno sezono, v kateri so zbrali več porazov, kot zmag. Letošnjo so sicer končali s kar solidnim razmerjem 35-47, kar niti ni tako slabo, če upoštevamo, da je Beal, ki je sezono prej povprečno dosegal več kot 31 točk na tekmo, izpustil več kot polovico tekem zaradi poškodbe zapestja.

Tekom zadnjih let se je tako Beala večkrat povezovalo z najrazličnejšimi NBA ekipami, še posebej s tistimi, ki so konkurirale za naslov, dostikrat tudi z Dallas Mavericks. Toda Beal je ostal zvest Washingtonu, pa čeprav slednji ni dobil serije v končnici vse od leta 2017.

Bradley Beal Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Franšiza je tako od lanske sezone, ko so pripeljali novega trenerja Wesa Unselda Jr., v obdobju prenove, kot kaže pa svojega kadra ne bodo mogli graditi okoli enega največjih zvezdnikov lige, saj ima slednji po celem desetletju zamujenih priložnosti vsega dovolj.

Pa si ga Dallas sploh lahko privošči? Nobena skrivnost ni, da mu Washington lahko ponudi višjo pogodbo, toda Beal je v preteklosti že večkrat izpostavil, da si želi igrati za ekipo, ki se lahko bori za najvišja mesta in Dallas je letos dokazal, da je tega vsekakor sposoben.

Beal, Wizards in Mavericks bi se tako lahko dogovorili, da mu Washington ponudi novo pogodbo, nato pa ga nemudoma v menjavi pošlje v Dallas, če bi slednji uspeli zbrati dovolj materiala, da ga pošlje v zameno za Beala nazaj v Washington.

Bradley Beal Luka Dončić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Če bi Dallasu ta precej nerealna menjave vendarle uspela, bi tako ekipi, ki se je dokopala celo konferenčnega finala, dodali še drugega zvezdnika, ki si ga navijači že tako dolgo želijo videti ob Luki. Resnično bi postali "smrtonosni!".

A čeprav je Perkins navdušen nad morebitno okrepitvijo in v zameno za izjemnega ostrostrelca ponuja Dallasovega Jalena Brunsona, je vseeno potrebno opozoriti, da je Beal še precej daleč od dresa Dallasa.

Komentarjev 2
  • Avatar luckyss
    luckyss 08:56 22.junij 2022.

    Vprašajte še Luko koga hoče in za povrh kupite še Gorana in to je to za prstan..

Sorodne novice