Šport > Košarka
15681 ogledov

NBA velikan: "Luka Dončić ne more preskočiti bankovca"

Luka Dončić Tony Brothers Reševalni pas/Twitter
Član košarkarskega hrama slavnih Tracy McGrady verjame, da je Luka Dončić bodoči prvi obraz lige NBA.

Luka Dončić ima za seboj šele štiri sezone onkraj Atlantika, vendar je v tem kratkem času  pridobil že na milijone navijačev in simpatizerjev širom sveta.

Čeprav ima šele 23 let, ga poznavalci NBA košarke redno postavljajo ob bok velikanom, kot so Michael Jordan, Magic Johnson, Larry Bird in LeBron James.

LeBron James "Luka je ..." Šport Kralj James zažgal splet z besedami o Dončiću

Po zaslugi izjemnih individualnih predstav, ki so se v pretekli sezoni lepo prelile v ekipni uspeh z uvrstitvijo v finale zahoda, se Dončić zasluženo uvršča med najbolje košarkarje na svetu. Po dveh zaporednih razočaranjih v uvodnem krogu končnice proti LA Clippers je Mavsom letos uspel veliki met s prebojem v sklepno dejanje na zahodu, kjer so morali priznati premoč kasnejšim prvakom Golden State Warriors.

Dončić je v končnici nizal pošastne številke, primerljive z Jordanom, Jamesom in celo pokojnim Wiltom Chamberlainom. Košarkarji Dallasa so za vrhunec sezone poskrbeli v konferenčnem polfinalu, ko so se vrnili po zaostanku z 2:3 v zmagah in izločili najboljšo ekipo rednega dela Phoenix Suns.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Dončić je v končnici beležil 31,7 točke, 9,8 skoka in 6,4 podaje na tekmo ter znova potrdil, da je rojen za igranje na velikem odru. S svojim kvalitetami je prepričal tudi sedemkratnega All-Starja lige Tracy McGradyja, ki Slovenca vidi kot najboljšega mladega igralca v ligi in bodoči prvi obraz NBA košarke.

"Luka je prekleto dober," je v pogovoru z ameriškim športnim novinarjem Richom Eisenom dejal McGrady. "Zelo rad ga gledam. Luka ni najhitrejši ali najspretnejši igralec. Ne more preskočiti bankovca. Toda njegove košarkarske sposobnosti so izven tega sveta. Luka zna nadzorovati tempo igre, zna ustvariti prostor in priti do meta proti komurkoli, ne glede na to, ali ga pokriva višji, močnejši in hitrejši košarkar. Preprosto zna igrati košarko in narekovati tempo igre," je pojasnil McGrady, dvakratni prvi strelec lige NBA (2003, 2004).

Tracy McGrady | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.