Šport > Košarka
9258 ogledov

Kralj James zažgal splet z besedami o Dončiću

LeBron James Luka Dončić Epa
Eden najboljših košarkarjev vseh časov je očaran nad kvalitetami slovenskega čudežnega dečka.

Luka Dončić je odigral še eno izjemno sezono v ligi NBA, pohvale na njegov račun pa razen s strani nekaterih posameznikov, ki si z neizprosno kritiko 23-letnega Slovenca dvigujejo rejtinge, dežujejo z vseh strani.

Z izbranimi besedami je o Dončiću znova spregovoril superzvezdnik LA Lakers LeBron James, ki je znan po tem, da ne okleva s pohvalami ali z izkazovanjem spoštovanja do svojih največjih tekmecev. 

Petkratni prvak lige NBA je v oddaji The Shop izpostavil nekaj posebnosti slovenskega košarkarja, s pomočjo katerih se je lahko mladi organizator igre tako uspešno uveljavil kot eden najboljših igralcev na svetu.

Šport: LeBron James: Luka je moj najljubši igralec | Avtor: Profimedia Profimedia

"Velikost. Luka je ogromen. V višino meri več kot 200 cm in ima več kot 100 kilogramov, igra pa na položaju organizatorja igre. Pri njem je žoga kot na vrvici, še pomembnejši pa je njegov pregled nad igriščem, kako nadzoruje potek igre. Sploh mu ni treba metati na koš. Lahko se desetkrat zapored sprehodi po igrišču in bo vedno prišel točno do svojega mesta. Ker ima svoj tempo," je razložil 37-letni štirikratni MVP rednega dela.

Dodal je, da je Dončić vešč uporabe dvokraka, kar s pridom izkorišča pri premagovanju zadnje obrambne linije, ter pravi mojster prepoznavanja pick 'n' roll situacij in branja nasprotnikove igre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.