Šport > Košarka
8305 ogledov

Dallas zapuščajo kar štirje igralci, prihaja odmevna okrepitev!

Luka Dončić Profimedia
Dallas je že povlekel potezo. Prihaja odmevna okrepitev za Dončića, ki pa ga zapušča velik prijatelj.

Houston Rockets v Dallas v zameno za prvi letošnji izbor na naboru in štiri košarkarje, med njimi tudi velikana Bobana Marjanovića, pošiljajo centra Christiana Wooda.

LeBron James "Luka je ..." Šport Kralj James zažgal splet z besedami o Dončiću

Christian Wood | Avtor: Epa Epa

Poleg Bobana Marjanovića moštvo Luke Dončića zapuščajo še Sterling Brown, Trey Burke in Marquese Chriss. Wood je odmevna okrepitev. V sezoni 2021-22 je v 68 tekmah s Houstonom v povprečju dosegal 17,9 točke, 10,1 skoka in 2,3 podaje na tekmo. Bil je eden od devetih igralcev v ligi NBA, ki so v povprečju dosegali vsaj 17 točk in 10 skokov. S tem se je pridružil Joelu Embiidu iz Philadelphie, Giannisu Antetokounmpu iz Milwaukeeja, dvakratnemu MVP-ju Nikoli Jokiću iz Denverja, Bamu Adebayju iz Miamija, Domantasu Sabonisu iz Sacramenta, Deandre Aytonu iz Phoenixa, Jonasu Valanciunasu iz New Orleansa in Nikoli Vučeviću iz Chicaga.

Luka Dončić Najhuje je mimo Šport Luka si lahko oddahne, iz Španije prihajajo odlične novice

Luka Dončić in Boban Marjanović | Avtor: Profimedia Profimedia

Wood je v zadnji sezoni dosegal met iz igre 50 odstotkov, za tri točke je v povprečju zadel odličnih 39 odstotkov metov. Dallas bo po Philadelphii, Charlottu, Milwaukeeju, New Orleansu, Detroitu in Houstonu sedma ekipa za 26-letnega centra.
Wood vstopa v zadnjo sezono triletne pogodbe v vrednosti 41 milijonov dolarjev.

Komentarjev 2
  • Tara_Farrell 16:44 16.junij 2022.

    Google zdaj plačuje od 99 do 140 dolarjev na uro za spletno delo od doma. Moja zadnja plača je znašala 18.537 $ od tega lahkega in preprostega dela. To je neverjetno in dobički so neverjetni. ........>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦

  • Smučar1 09:58 16.junij 2022.

    Top menjava, tako finančno (zaenkrat) kot igralsko!