Šport > Košarka
16220 ogledov

To je edini način, da se v Dallas vrne ljubljenec navijačev

Luka Dončić Boban Marjanović Profimedia
Potem ko je bil v menjavi za Christiana Wooda poslan v Houston, obstaja zgolj en način, da v prihodnji sezoni Boban Marjanović znova obleče Dallasov dres in združi moči s svojim prijateljem Luko Dončićem.

Dallas Mavericks so napravili odlično potezo ter svojemu prvemu zvezdniku Luki Dončiću pripeljali še kako potrebno pomoč pod obročem v obliki odličnega centra Christiana Wooda.

Vsi se strinjajo, da je Wood tip košarkarja, ki ga je Dallas v tem trenutku najbolj potreboval, obenem pa se Dallasu v zameno za svojega novega zvezdnika ni bilo potrebno odreči nobenemu ključnemu členu.

Luka Dončić Bomba iz Dallasa Šport Dallas zapuščajo kar štirje igralci, prihaja odmevna okrepitev!

26. izbor na naboru se zelo verjetno ne bo pretvoril v kakšnega bodočega zvezdnika, prav tako pa v Dallasu ne bodo resnično pogrešali doprinos Treya Burka, Marquesa Chrissa ter Sterlinga Browna, ki so vsi bili poslani v Houston.

Nekoliko drugačna pa je zgodba z Bobanom Marjanovićem, ki je bil še zadnji delček v menjavi, ki je v Dallas pripeljala Wooda. Čeprav v zadnjem času ni praktično več stopil na igrišče, pa je bil Boban izjemno priljubljen pri soigralcih in navijačih ter eden najzaslužnejših za odlično vzdušje v slačilnici, kjer je še posebej dober odnos spletel ravno z našim Dončićem.

Luka Dončić Boban Marjanović | Avtor: Profimedia Profimedia

Dallas se je tako odrekel igralca, ki je ob Theo Pinsonu veljal za pravo dušo ekipe znotraj slačilnice, obenem pa je postal pravi ljubljenec navijačev in mesta Dallas, kateremu je vrnil s svojim doprinosom družbi, ko je sodeloval na številnih dobrodelnih akcijah ter se družil s tamkajšnjimi otroki.

Toda tip igralca, kot je Marjanović, nikakor ne paše v trenutno ekipo Houstona, kjer so se odločili, da na novo gradijo ekipo in bodo v prihodnjih sezonah poizkušali razviti čim več svojih mladih košarkarjev.

33-letni velikan, ki je na igrišču učinkovit zgolj v določenih trenutkih, tako zagotovo ni v načrtih ekipe iz Houstona, edino kar bi lahko resnično prinesel trenutni ekipi, je vez z navijači, katero je do sedaj uspel spleti še v vsakem moštvu.

Luka Dončić Boban Marjanović | Avtor: Profimedia Profimedia

Bobanova največja vrednost je tako prav njegova prisotnost znotraj slačilnice, zato je v tem trenutku med vsemi NBA ekipami njegova vrednost zagotovo najbolj cenjena ravno pri Dallasu, kjer zagotovo obžalujejo izgubo svojega "prijaznega velikana".

In ker so se na spletu že pojavile prve govorice, da Houston ne računa na visokoraslega Srba, so se pojavila tudi ugibanja, da bi ga Dallas po hitrem postopku lahko pripeljal nazaj v svoje vrste. A temu zagotovo ne bo tako.

Če se Houston odreče srbskemu centru, ga po NBA pravilih Dallas ne bi smel pobrati, saj po menjavi igralec vsaj eno leto ne sme podpisati za svojo prejšnjo ekipo. Takšna so pravila.

Luka Dončić Boban Marjanović | Avtor: Profimedia Profimedia

Toda znani novinar in stokovnjak za NBA košarko Marc Stein, ki se še predobro zaveda Marjanovićeve vrednosti za Dallas, opozarja, da vendarle obstaja možnost, da priljubljenega Srba spet kmalu vidimo v dresu Maverickov.

Če pa bi Houston, ki je v popolni prenovi moštva in se pričakuje še kar nekaj menjav z njihove strani, Marjanovića zapakiral v katero izmed menjav in bi potem naslednje moštvo po vsej verjetnosti odpustilo Marjanovića, pa bi lahko Dallas nemudoma znova podpisal svojega ljubljenca navijačev.

Dallas Mavericks so namreč s prihodom Wooda na poti, da postanejo ena najboljših ekip Zahoda. Kvaliteto imajo, potrebujejo le ekipni duh, ki jih je tako krasil v letošnji sezoni. In če bi jim nekako znova uspelo pripeljati Bobana, se tudi za ekipni duh več ni potrebno bati.

Šport: Dončić se po suvereni zmagi zbudil in spremljal pravo dramo - Luka Dončić Luki se smeji Šport Tu je dokaz, da je Dallas povlekel vrhunsko potezo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.