Šport > Košarka
3960 ogledov

Pri Dallasu resno razmišljajo o Dragiću

Goran Dragić Profimedia
Goran Dragić je kot prosti igralec zanimiv tudi za moštvo Dallas Mavericks.

NBA sezoni sta se za Gorana Dragića in Luko Dončića, ki bosta čez deset dni skupaj zaigrala na kvalifikacijski tekmi Slovenije proti Hrvaški, končali na različna načina.

Nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste je po razhodu s Torontom dolgo iskal novega delodajalca, nato pa se je odločil prestopiti k Brooklyn Nets. Ti so kljub visokim pričakovanjem ob navezi Kyrie Irving - Kevin Durant izpadli v prvem krogu končnice, s kar 4:0 v zmagah je bil boljši kasnejši finalist lige Boston. 

Precej dlje od Mrežic so prišli košarkarji Dallasa. Ti so se prvič po letu 2011, ko so tudi osvojili svoj edini šampionski prstan, prebili čez prvi krog končnice, po skupnih zmagah nad Utahom in Phoenixom so jih kasneje v konferenčnem finalu zaustavili novi prvaki - Golden State Warriors.

Pri Dallasu so se po uspešni sezoni takoj lotili sestavljanja igralskega mozaika za naslednjo, velik posel pa so opravili s prihodom Christiana Wooda iz Houstona, v nasprotno smer so romali štirje igralci in izbor ob koncu prvega kroga letošnjega nabora.

Šport: Dončić se po suvereni zmagi zbudil in spremljal pravo dramo - Luka Dončić Luki se smeji Šport Tu je dokaz, da je Dallas povlekel vrhunsko potezo

Mavericks so še naprej aktivni na tržnici, po poročanju zelo priznanega in ponavadi dobro obvešlčenega Marca Steina pa znova pogledujejo tudi v smer Dragića, ki tokrat na trg stopa kot prosti igralec.

"Pozornost lige se po končanem finalu hitro preusmerja na nabor in začetek pogajanj s prostimi igralci od 30. junija dalje, viri pa pravijo, da se pri Dallasu - čeprav bo poudarek na iskanju pomoči na krilih - nameravajo to poletje posvetiti tudi možnostim za sklenitev sodelovanja z Goranom Dragićem," je tako na twitterju zapisal omenjeni NBA poznavalec.

Luka je bil pred dnevi sicer med tistimi, ki so Gogija prepričali v reprezentančni povratek, s svojim 'cimrom' z zlatega evropskega prvenstva leta 2017 pa se zagotovo ne bi branil igrati tudi v ligi NBA. Vodilni možje franšize iz Teksasa bodo ob morebitni odločitvi verjetno za mnenje vprašali tudi prvega zvezdnika svojega kluba.

Komentarjev 2
  • andrej084 11:18 19.junij 2022.

    Zurnal, kr neki članek, kako bi bilo, če bi bilo.... Goran je svoje odigral, telo ima izvršeno, potrebuje počitek in regeneracijo. Lahko vskoči kot drugi ali tretji play, več ne gre in nihče ni pripravljen odsteti denar za 37 letnika.

  • Avatar luckyss
    luckyss 09:25 19.junij 2022.

    To bi bilo idealno...Goran namesto ljubosumnega Brunsona...

Sorodne novice