Šport > Košarka
65458 ogledov

Imel je vse, kar mu je poželelo srce, danes prosjači za drobiž

Delonte West Epa
Nekdanji soigralec LeBrona Jamesa, ki je po koncu NBA kariere zapravil vse svoje bogastvo, je spet na ulici.

Nekdanji profesionalni košarkar Delonte West (38), 24. izbor drafta leta 2004, je v karieri odigral skoraj 500 NBA tekem, onkraj luže pa je branil barve Boston Celtics, Seattle SuperSonics in Dallas Mavericks.

V karieri je zaslužil več kot 16 milijonov dolarjev, a je večino denarja zapravil še pred upokojitvijo leta 2015. Kmalu po slovesu od košarkarskih igrišč je ostal tako rekoč brez ficka in se v nekem trenutku celo znašel na ulici.

Delonte West | Avtor: Epa Epa
K njegovim tegobam so prispevale težave z mentalnim zdravjem ter odvisnost od drog in alkohola. West namreč trpi za bipolarno motnjo, kar je botrovalo predčasnemu koncu kariere in razpadu njegovega prvega zakona. 

Potem ko so že pred časom po spletu zaokrožili posnetki, kako West na ulici prosjači za denar, mu je na pomoč priskočil lastnik teksaške franšize Dallas Mavericks Mark Cuban. Šef Luke Dončića je nekdanjega "telička" osebno pobral na neki bencinski črpalki v Dallas in ga prepričal v zdravljenje na kliniki Rebound na Floridi. Življenje nekdanjega NBA zvezdnika, ki naj bi se kasneje celo zaposlil na omenjeni kliniki, se je začelo obračati na bolje. Potegoval se je celo za preboj v košarkarsko ligo BIG3, kjer se merijo tako nekdanji NBA kot mendarodni igralci.

Prosjačil na ulici Šport NBA-jevec, ki je postal brezdomec, se je rešil iz pekla

Kot kaže, pa se je West zdaj vrnil v stare tirnice.

Na spletu so se namreč pojavili novi posnetki, na katerih nekdanji milijonar prosjači za drobiž, še bolj žalostno pa je, poročajo ameriški mediji, da 38-letnik zvrača vsakršno pomoč bodisi prijateljev bodisi družine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice