Šport > Košarka
9654 ogledov

Šok v NBA! Lukovemu velikemu sovražniku grozi kar pet let zapora

Šport: Luka Dončić Montrezl Harrell - Šok v NBA! Lukovemu velikemu sovražniku grozi kar pet let zapora Epa
NBA zvezdniku grozi do pet let zapora, potem ko je bil prijet z več kot dvema kilogramoma marihuane.

NBA zvezdnik Montrezl Harrell, ki je bil pred dvema letoma izbran za najboljšega šestega igralca lige, Slovenci pa si ga bomo zapomnili predvsem po številnih incidentih z Luko Dončićem, ko sta se njuni ekipi pred dvema letoma srečali v končnici, se je znašel v hudih težavah.

Nekdanji krilni center Los Angeles Clippers, ki je trenutno član ekipe Charlotte Hornets, bi lahko celo za dalj časa končal izza rešetk, potem ko je maja v Kentuckyju policija na zadnjem sedežu njegovega avtomobila našla 2,3 kilograma marihuane ter ga ovadila zaradi trgovine z drogo.

Skorajšnji pretep Šport Škandal! Kar je Harrell storil Dončiću, bi lahko imelo resne posledice

Do incidenta je prišlo 12. maja v mestu Richmond, potem ko je policija ustavila košarkarskega zvezdnika, ker naj bi vozil preblizu zadka vozila pred sabo. Ko pa je policaj pristopil do košarkarjevega vozila, naj bi zavohal drogo.

28-letnik naj bi priznal, da ima pri sebi majhno količino marihuane, ki jo je potegnil iz žepa, ko pa je policija preiskala nahrbtnik na zadnjem sedežu, je v njem našla 2,3 kilograma marihuane v vakumsko zapakiranih vrečkah.

Luka Dončić Montrezl Harrell | Avtor: Epa Epa

Košarkarski zvezdnik je bil tako obtožen preprodaje marihuane. V državi Kentucky marihuana namreč še vedno ni legalna, v zdravstvene namene je dovoljena le uporaba konopljinega olja.

V torek se je tako po ameriških medijih pojavila novica, da naj bi Harrellu, če bo spoznan za krivega, grozilo od enega do pet let zapora ter plačilo kazni do 10.000 dolarjev.

Košarkarskemu zvezdniku, ki je zgolj v zadnji sezoni zaslužil 9,7 milijonov dolarjev, globa ne bo predstavljala prevelike kazni, dosti bolj zaskrbljujoče naj bi bilo dejstvo, da bo zelo težko ubežal zaporu.

montrezl harrell luka dončić Poraz Dragića Šport Zvezdniku, ki je ozmerjal Dončića, priznanje lige NBA

Harrell je sicer v NBA preživel svojo sedmo sezono, ki jo je končal še pri peti različni ekipi. Potem ko je začel kariero pri Houston Rockets, je svoje do sedaj najboljše sezone preživel pri Clippers, medtem ko je v zadnjih dveh sezonah igral še za Los Angeles Lakers, Washington Wizards in Charlotte Hornets.

V svoji najboljši sezoni (2019/20), ko je bil izbran celo za najboljšega šestega igralca lige, je povprečno dosegal 18,6 točk, 7,1 skoka in 1,7 asistenc na tekmo, medtem ko je letošnjo sezono povprečno dosegal 13,1 točk, 6,1 skoka in 2 asistenci na tekmo.

harrell dončić Nima miru Šport Clipperja še vedno preganja incident z Dončićem luka dončić Iz oči v oči Šport Dončić se je soočil s človekom, ki ga je ozmerjal s "belopolto pi*ko" Luka Dončić in Montrezl Harrell Epilog Šport NBA svet reagiral na rasistični incident med Dončićem in Harrellom
Komentarjev 1
  • Kmodri 16:50 14.junij 2022.

    V športu ne poznamo sovražnikov.