Šport > Košarka
5814 ogledov

Tragedija v ZDA! NBA-jevec preminil pri vsega 25 letih

Šport: Tragedija v ZDA! NBA-jevec preminil pri vsega 25 letih - Caleb Swanigan Profimedia
Pri 25 letih umrl je bivši član lige NBA, ki je bil izbran celo v prvem krogu nabora.

Umrl je nekdanji profesionalni košarkar, član lige NBA, Caleb Swanigan. Kot poročajo ameriški mediji, je umrl naravne smrti. Star je bil vsega 25 let.

Swanigan je blestel na kolidžu Purdue in je veljal za enega izmed najboljših krilnih centrov svoje generacije, kar mu je prineslo tudi izbor v prvem krogu nabora. Potem ko je bil soglasno izbran v prvo ekipo All-American, so ga kot 26. na NBA Draftu leta 2017 izbrali Portland Trail Blazers.

Caleb Swanigan | Avtor: Profimedia Profimedia

Sredi druge sezone so ga Stezosledci poslali k Sacramento Kings, a že po slabem letu je bil zamenjan nazaj v Portland. Zaradi osebnih razlogov se tekom pandemije ni želel udeležiti slovitega "NBA mehurčka" v Disenylandu, s tem pa se je njegova kariera tudi zelo zgodaj zaključila.

V najmočnejši ligi na svetu je odigral vsega 75 tekem in imel povprečje 2,4 točk, 2,9 skokov in 0,7 asistenc na tekmo. Svojo najboljše predstave pa je prikazoval tekom svojega drugega obdobja pri Portlandu, ko je povprečno dosegal 3 točke, 4,7 skokov in 1,5 asistenc na tekmo.

Caleb Swanigan | Avtor: Profimedia Profimedia

Košarkar, ki je bil leta 2017 izbran celo v prvem krogu nabora, je tako zadnjo tekmo v ligi NBA odigral spomladi 2020. Po koncu kariere je imel težave s prekomerno težo.

Caleb Swanigan Propad NBA asa Šport Še pred letom igral v NBA, zdaj ima več kot 200 kg ter težave s policijo

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice