Šport > Košarka
11549 ogledov

Tako so reagirali Italijani, ko so izvedeli, da bodo igrali proti Dončiću

Luka Dončić Profimedia
Slovenski košarkarji bodo za ogrevanje pred kvalifikacijami danes v Trstu igrali proti Italijanom, ki so navdušeni, da se bodo lahko pomerili tudi proti Luki Dončiću.

Slovenska košarkarska reprezentanca bo danes igrala prijateljsko tekmo v Trstu. Tekma, ki bo nekakšno ogrevanje za pomembna kvalifikacijska obračuna za svetovno prvenstvo, ki Slovenijo čakata naslednji teden, pa bo še posebej mikavna zaradi nastopa prvega zvezdnika Luke Dončića.

Dončić bi se po prvotnih informacijah lahko pridružil reprezentanci šele v ponedeljek, a je Košarkarska zveza Slovenije nedavno dobila dovoljenje njegovega kluba iz lige NBA Dallasa, da lahko igra že proti Italiji.

Glede na to, da se dolgo časa ni vedelo, kdaj se bo Luka sploh lahko pridružil reprezentanci, tekma proti Italiji pa je bila zaradi pravil lige NBA praktično že odpisana, je zelena luč za Lukov nastop proti Italiji odlična novica. Za oba tabora. Italijani namreč niso skrivali navdušenja, da se bodo lahko pomerili proti enemu najboljših na svetu.

"Imeli bomo priložnost v živo videti Luko. To je izjemno. Naši fantje niso vedeli za to," je bil ob razkritju novice navdušen italijanski selektor Gianmarco Pozzecco, prav tako veseli pa so bili tudi igralci.

"Je resnično eden najboljših na svetu. Smo izjemno veseli, da bomo lahko igrali proti njemu. To je izjemna priložnost," pa je izjavil Amadeo Della Valle, ki tekom izjave ni mogel skrivati širokega nasmeha.

Slovenska in italijanska izbrana vrsta sta sicer doslej odigrali 19 tekem, na trinajstih pa so zmago slavili Slovenci. Italijani so nazadnje slavili na svetovnem prvenstvu leta 2006, zadnjih pet dvobojev pa je pripadlo slovenski reprezentanci. Moštvi se nista pomerili vse od 23. avgusta 2015.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice