Šport > Košarka
56077 ogledov

O tej potezi Luke Dončića govori ves košarkarski svet

Luka Dončić KZS/alesfevzer.com
Slovenija je sredi Trsta z lahkoto odpravila Italijo, tekmo pa sta zaznamovali vrnitev Gorana Dragića in trenutek košarkarske čarovnije Luke Dončića.

"Šov Luke Dončića v Trstu", "Italijani razbiti na koščke" in "Slovenci delujejo močno" so le nekateri izmed naslovov po tujih medijih, ki lepo opišejo dogajanje pred očmi navdušenih navijačev v Trstu, ki so bili priča moči aktualnih evropskih prvakov, katere je ponovno na igrišču vodil sanjski tandem Luka Dončić-Goran Dragić.

Slovenija je znova dokazala, da ko ji Fiba končno dovoli zbrati vse najboljše košarkarje, velja za pravega evropskega velikana, kar so tokrat na pripravljalni tekmi izkusili Italijani, ki so bili sredi Trsta poraženi z 90:71, potem ko je Slovenija v zadnjo četrtino,katero so nato odigrali predvsem igralci z manjšo minutažo, vstopila s kar 29 točkami prednosti.

Luka Dončić Gogijeva vrnitev Šport Slovenci na prazniku košarke sredi Trsta odpihnili Italijane

Goran Dragić in Luka Dončić sta tako zaigrala skupaj sploh prvič po tistem neverjetnem carigrajskem večeru, ko sta leta 2017 popeljala Slovenijo na sam vrh Evrope. Od njune zadnje skupne tekme je tako minilo kar 1742 dni.

Čeprav je šlo zgolj za pripravljalno tekmo pred dvema dosti pomembnejšima tekmama v kvalifikacijah za Svetovno prvenstvo proti Hrvaški in Švedski, pa so naši košarkarji navdušili nabito polno dvorano v Trstu. Tekma je bila odločena že ob polčasu, ko so Slovenci nemočnim Italijanom nasuli kar 53 točk ter ga dobili s 16 točkami prednosti.

Nadaljevanje tekme je bilo še bolj prepričljivo, saj se je slovenska prednost povzpela celo preko 30, preden se je selektor Aleksander Sekulič odločil, da nekoliko oblaži italijanski poraz in je pred zadnjo četrtino iz igre povlekel svoje prvokategornike. V slovenski reprezentanci so se tako z izjemo Luke Rupnika tudi vsi vpisali med strelce, obenem pa so naši košarkarji poslali v svet sporočilo, da je potrebno na njih na bližajočih se kvalifikacijah in kasnejšem Eurobasketu še kako računati.

Z Luko in Gogijem v postavi je namreč mogoče čisto vse. Tudi tokrat sta oba zvezdnika tekmo končala kot najboljša strelca naše reprezentance, pa čeprav je še precej očitno, da se je Luka komaj priključil ekipi. Slednji je tekmo končal z 12 točkami (2-2 iz igre), Goran Dragić pa 11 (4-4 iz igre).

Je pa med drugim Luka poskrbel tudi za potezo tekme, ki je že postala pravi spletni hit in se v nedeljo vrti po vseh družabnih omrežjih. Njegova asistenca za Jakoba Čebaška je bila resnično nekaj posebnega. Pravi LukaMagic trenutek!

Komentarjev 3
  • Avatar Marjan Ješovnik
    Marjan Ješovnik 20:23 26.junij 2022.

    Še Rusi so nehali streljat.

  • andrej084 11:46 26.junij 2022.

    Luka tako podaja v Dallasu,, soigralci pa na take no look podaje niso navajeni....

  • Ender3 10:39 26.junij 2022.

    Zelo dobra ekipa, ki jo je vredno gledati in spremljati.

Sorodne novice