Šport > Košarka
36285 ogledov

To je Luka odgovoril hrvaškemu zvezdniku, ki ga je javno kritiziral

Luka Dončić Saša Despot
Luka je dal jasno vedeti, da ga provokacije s strani Hrvatov ne ganejo.

V četrtek bosta pred polnimi Stožicami Luka Dončić in Goran Dragić po skorajda petih letih ponovno združila moči ter poizkušala pomagati slovenski izbrani vrsti do zelo pomembne zmage nad Hrvaško v kvalifikacijah za Svetovno prvenstvo.

Tekma bo povsem drugačna kot lani novembra, ko je Slovenija slavila sredi Zagreba, saj bosta obe strani močno okrepljeni z zvezdniki, ki zaradi nesmiselnega termina niso mogli nastopiti na prvi tekmi.

Goran Dragić Tiskovna konferenca Šport Dragić dokončno razkril, ali bo Sloveniji na voljo tudi za Eurobasket

Tekma bo sicer zelo pomembna za obe ekipi. Hrvaška je namreč v dosedanjih štirih nastopih v kvalifikacijah za SP zabeležila le eno zmago in je zadnja v skupini C, Slovenija pa si je po uvodnih zmagah proti Hrvaški (76:74) in Švedski februarja privoščila dva poraza s Finsko.

Tekma bo zelo zahtevna, saj bodo med drugimi za Hrvaško tokrat igrali tudi Bojan Bogdanović (Utah Jazz), Mario Hezonja (Unicks Kazan) ter Ivica Zubac (LA Clippers).

Bojan Bogdanović | Avtor: Profimedia Profimedia

"Hrvaška ima zelo dobro ekipo. Igrali bodo Hezonja, Bogdanović, Zubac, ki imajo vsi veliko izkušenj. Mi pa vemo, da ne zmagujejo posamezniki, temveč ekipa. Ne bomo jih podcenjevali. Igramo pred domačo publiko. Naredili bomo vse, da bomo ta pravi," je tako nasprotnika pred prihajajočo tekmo pohvalil Dragić.

"Res imajo dobro ekipo. Zubac, Bogdanović in Hezonja so res nevarni igralci, sploh Bogdanović, ki je vodja ekipe. Presenečen sem bil, da ga nazadnje niso toliko uporabili. Mislim, da bo fokus na njemu," se je strinjal Dončić, ki sploh Bogdanovića in Zubca zelo dobro pozna iz lige NBA, kjer se je proti obema meril tudi že v končnici.

Med omenjenimi igralci tako vlada veliko spoštovanje, kar pa ne moremo reči za še enega hrvaškega zvezdnika, saj je Ante Žižić v zadnjih dneh dvignil precej prahu z izjavo, da ima tudi Dončić svoje pomanjkljivosti, saj naj bi igral slabo obrambo.

Ante Žižić | Avtor: Profimedia Profimedia

Luka se je tako, ko je izvedel za izjavo nekdanjega igralca Maccabija, ki se seli k Anadolu Efesu, zgolj nasmehnil, medtem ko je Dragić sarkastično pripomnil: "A on je pa res tako dober v obrambi?"

Na koncu pa se je vendarle oglasil tudi Luka, ki je znova dokazal, da je postal že pravi mojster, ko mora odgovarjati na podobne provokacije iz nasprotnega tabora: "Če je to dodatna motivacija? Ne vem, kaj naj odgovorim. Imam jaz veliko boljših motivov, kot to. Tega ne spremljam, takšne besede me res ne ganejo," je zaprl usta hrvaškemu provokatorju. Sicer pa je Luka navajen, da njegove predstave na igrišču govorijo namesto njega.

trening KZS | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Četrtkova tekma s Hrvaško in nato nedeljska s Švedsko (17.00) bosta sicer zadnji v prvem delu kvalifikacij za SP 2023. V nadaljevanju Slovenijo čaka še šest preizkušenj proti trem najboljšim ekipam iz skupine D (Nemčija, Izrael, Estonija, Poljska). Vsi rezultati iz prvega dela se bodo prenesli v drugi del.

V prvem ciklu konec avgusta oziroma tik pred začetkom evropskega prvenstva v Nemčiji bo Luka Dončić še lahko pomagal Sloveniji, v novembrskem in februarskem terminu pa se bo morala Slovenija znajti brez njega in ostalih igralcev iz lige NBA ali evrolige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice