Šport > Košarka
8151 ogledov

Proti Hrvaški in Švedski ne bomo mogli računati na pomembnega aduta

Žan Mark Šiško
1/31
Epa
Na obračunih proti Hrvaški in Švedski še vedno brez Žana Marka Šiška.

Slovenska moška članska košarkarska reprezentanca se je po zmagi nad Italijani iz Trsta preselila nazaj v Ljubljano, kjer pili zadnje podrobnosti pred tekmama tretjega cikla kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2023. Na obračunih proti Hrvaški in Švedski selektor Aleksander Sekulić ne bo računal na Žan Mark Šiška.

Slovenci se bodo v četrtek, 30. junija, ob 20.15 v razprodanih Stožicah pomerili s Hrvaško, nato pa v nedeljo, 3. julija, za konec prvega dela kvalifikacij ob 17. uri gostovali še v Stockholmu.

trening KZS | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Reprezentanci pa se ne bo pridružil Žan Mark Šiško. Slednji se je po koncu sezone in opravljenih vseh klubskih obveznosti šele konec tedna vrnil v Slovenijo. Po pogovoru s selektorjem Sekulićem je padla skupna odločitev, da Šiško v prihajajočem tednu vendarle ne bo del reprezentance.

"S strokovnim štabom smo na tekmi v Trstu videli kar nekaj dobrih, pa tudi slabih stvari. V obrambi smo naredili kar nekaj napak, ki jih moramo nujno odpraviti," je sporočil selektor.

trening KZS | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Reprezentanci kot sta Hrvaška in Švedska namreč takšne napake z lahkoto kaznujeta. V dneh do tekme bomo pilili detajle v naši igri ter delali na malenkostih, ki jih moramo popraviti. Hkrati se bomo konkretneje posvetili igri hrvaške reprezentance," napoveduje glavni trener.

"Najti moramo način, kako napadati njihovo obrambo, da bomo pri tem čim bolj uspešni ter postaviti taktiko igre v obrambi. Da se predvsem ustrezno odzovemo na njihovo individualno kakovost. V nedeljo je padla tudi odločitev, da se reprezentanci v tem ciklu ne pridruži Žan Mark Šiško. Po klubskih obveznostih se je namreč šele v petek vrnil v Slovenijo in skupaj sva prišla do zaključka, da bo tokratno akcijo izpustil," je še dejal Sekulić.

trening KZS | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Tik pred zaključkom koledarskega leta 2021 je Košarkarska zveza Slovenije sklenila dolgoročno sodelovanje s proizvajalcema športne opreme Nike in Jordan Brand. V opremi novega partnerja športne opreme sta se ženska in moška članska reprezentanca že predstavili, reprezentanca pa je na petkovi tekmi v Trstu debitirala v povsem novem dresu, ki so ga posebej za slovensko reprezentanco oblikovali pri Jordan Brandu. S tem je slovenska izbrana vrsta ob francoski in hrvaški postala šele tretja reprezentanca v Evropi, ki nosi drese s priljubljenim logotipom Jumpman na prsih.

Hkrati s tekmovalnimi dresi, je v Slovenijo prispela tudi prva pošiljka navijaških dresov enakega dizajna, ki so po odločitvi opremljevalca edini na voljo za prodajo.

Kot so ob tem sporočili iz slovenske košarkarske zveze, se bo ekskluzivna prodaja navijaških dresov #mojtim začela na četrtkovi tekmi med Slovenijo in Hrvaško v Stožicah.

Na voljo bo približno 600 dresov bele barve, temni dresi bodo na voljo od konca julija naprej. Po ceni 100 evrov bo dres možno kupiti na stojnicah Stadionshopa, uradne navijaške trgovine Košarkarske zveze Slovenije.

 
Komentarjev 2
  • Avatar stoychi
    stoychi 10:18 28.junij 2022.

    Ne vem zakaj v reprezentanci ni Žiga Samar Fant je res talent in dober strelec za 3

  • radovednica 07:44 28.junij 2022.

    To bo pa res to. Šiško (kdo je že to?) je pa res naverjeten adut, ki bo manjkal. Za drugo podzvezo Zgornjega Kašlja pa najbrž res ali tri na tri na popoldanskem pijanskem pikniku na Ježici.