Šport > Košarka
16836 ogledov

Dragić dokončno razkril, ali bo Sloveniji na voljo tudi za Eurobasket

Goran Dragić
1/8
Saša Despot
Slovenska moška članska košarkarska reprezentanca se je po zmagi nad Italijani iz Trsta preselila nazaj v Ljubljano, kjer pili zadnje podrobnosti pred tekmama tretjega cikla kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2023.

Slovenska košarkarska reprezentanca se bo v četrtek ob 20.15 v razprodanih Stožicah pomerila s Hrvaško v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2023. Tekma bo povsem drugačna kot lani novembra, ko je Slovenija slavila sredi Zagreba, saj bosta na eni strani igrala tudi Luka Dončić in Goran Dragić, na drugi pa hrvaška zvezdnika iz lige NBA.

Tekma bo zelo pomembna za obe ekipi. Hrvaška je namreč v dosedanjih štirih nastopih v kvalifikacijah za SP zabeležila le eno zmago in je zadnja v skupini C, Slovenija pa si je po uvodnih zmagah proti Hrvaški (76:74) in Švedski februarja privoščila dva poraza s Finsko.

Luka Dončić, Goran Dragić | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Novinarske konference pred tekmo leta v Stožicah sta se udeležila Goran Dragić in Dončić. Oba sta poudarila, da bo tekma zahtevna, saj bodo med drugimi za Hrvaško igrali Bojan Bogdanović (Utah Jazz), Ivica Zubac (LA Clippers) in Mario Hezonja, seveda pa je osnovni cilj Slovenije dobiti tako tekmo v Ljubljani kot tisto tri dni pozneje v Stockholmu.

To bosta hkrati poslovilni tekmi Gorana Dragića v dresu slovenske reprezentance. "Pred nami sta dve ključni tekmi za pot na svetovno prvenstvo. Hrvaška zagotovo ne bo lahek zalogaj, a verjamemo v našo kvaliteto," je uvodoma povedal Dragić. "Odkar smo evropski prvaki in polfinalisti olimpijskih iger, imamo na hrbtu tarčo, zato se vsak nasprotnik proti nam želi dokazati. To je za nas hkrati dodaten motiv. Imamo odlične posameznike z Luko Dončićem na čelu, ki znajo igrati pod pritiskom in ki lahko ob bučni podpori publike premagajo vse tekmece," je še dodal.

Luka Dončić, Goran Dragić | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Igrati pred polno dvorano je vedno posebno doživetje. Zahvaljujem se vsem, ki so kupili karte za Stožice. Verjamem, da nas bo spodbujala cela Slovenija in da bomo dosegli cilj, ki smo si ga zastavili. V čast mi je, da lahko nastopam pred takim občinstvom," pa je dejal Luka Dončić.

"Lepi občutki, da sem se vrnil," se je spet oglasil Dragić. "Lepo je biti spet s fanti. Kemija izpred petih let je še vedno tu. Smo pa nekoliko starejši. Treningi in regeneracija so malo težji," je pojasnil Dragić, ki je opazil, da je ogrodje ekipe iz šampionskega leta 2017 ostalo enako, nekoliko drugačen je le trenerski štab. "Ni več Igorja Kokoškova, prav tako manjka Rado Trifunović, je pa zato tu Aleksander Sekulić, ki opravlja odlično delo in ki je sistem igre prilagodil najboljšim posameznikom. Večina akcij se začne in konča pri Luki, ostali pa imajo točno razdeljene vloge."

Goran Dragić | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Kemija je še vedno ista. Fantje so pri stvari. Vsi igramo eden za drugega." je potrdil tudi Dončić, ki prav tako ni skrival veselja, da se je ponovno zbrala stara klapa: "Super je. Lepo je biti spet v reprezentanci. Imamo se super. Kemija je še vedno super. Všeč mi je bilo, da sem se lahko reprezentanci pridružil že v četrtek."

V času Gogijeve odsotnosti je sicer kapetanski trak prevzel Edo Murić, toda zdaj se je vrnil zlati kapetan. "Edo odlično opravlja delo kapetana. Jaz se vračam le za ti dve tekmi. Nisem načrtoval, da bi bil kapetan, sem samo vesel, da sem se vrnil, da se imam dobro, da treniram. Z Edom sva se dogovorila, da bova kar oba skupaj kapetana," pa se je teme kapetanskega traku dotaknil Dragić, ki je priznal, da je bila potrebna kar precejšnja doza prepričevanja, da je znova oblekel slovenski dres.

Goran Dragić | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Fantje so začeli govoriti, da bi se lahko poslovil pred domačim občinstvom. So me kar prepričevali, še posebej Rašo. Sem bil za, pa nisem bil za, pa sem bil spet za. Niti ne vem, kako se je vse skupaj zgodilo. Vesel sem le, da sem se vrnil."

"Na vsaki tekmi želiš zmagati. Ne moreš si niti zamisliti, da sta to njegovi zadnji dve tekmi. Samo boriti se moramo, kot najbolje znamo," je bil jasen Dončić, ko so ga vprašali, če med fanti vlada kakšna posebna motivacija, da se od svojega legendarnega kapetana poslovijo z dvema pomembnima zmagama. "Goran bo imel vedno posebno mesto v naših srcih. On nas je pripeljal do zlate medalje in prav je, da se pred domačo publiko poslovi od slovenskega dresa. Naredili bomo vse, da se seveda poslovi z dvema zmagama," je dodal Dončić.

Luka Dončić | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Pa bosta to resnično zadnji tekmi Gogija za Slovenijo, ali ga morda lahko septembra pričakujemo tudi na Eurobasketu? "Avgusta bom že v Miamiju," je bil na vprašanje novinarja Žurnala neposreden Dragić. Več negotovosti v zraku je pustila pripomba Luke Dončića, ki je dejal, naj zdaj najprej počakamo na konec tekme s Švedsko, nato pa bomo videli, kaj in kako.

Za konec pa sta oba še spregovorila, ali bolje rečeno molčala, o klubski prihodnosti, saj so se znova pojavile številne govorice, da bi Goran in Luka lahko združila moči tudi pri Dallasu. "Ne smem govoriti o tem, ker bi bil kaznovan," je na pravila lige NBA opozoril Dončić, enako pa je ravnal tudi Dragić, saj pred prvim julijem NBA košarkarji ne smejo javno govoriti o pogodbah.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice