Šport > Košarka
13053 ogledov

Tako se je najboljši Hrvat poklonil in zahvalil Dragiću

Mario Hezonja Profimedia
Sam od sebe spregovoril o slovenskem kapetanu.

Ob visokem porazu proti Sloveniji z 69:98 so se hrvaški košarkarji znašli v nemilosti medijev in navijačev v svoji državi, temu se je nekoliko izognil le nekdanji član lige NBA Mario Hezonja. Ta je bil ob tokrat slabši predstavi Bojana Bogdanovića prvi strelec tekme, zbral je 22 točk in vknjižil še devet ulovljenih žog in šest podaj, po tekmi pa je bil tudi edini, ki je stopil pred hrvaške novinarje.

Na novinarski konferenci po dvoboju je športno priznal, da je bila Slovenija tokrat na višji ravni. "Ubili so nas, pretekli, preskočili...," je bil razočaran Hezonja in dodal: "Želel bi čestitati Sloveniji, nismo bili na takšni ravni, da bi jo lahko premagali." 

Po zastavljenih vprašanjih in pravzaprav koncu obveznega srečanja z novinarji se je nato kar sam odločil, da bo izpostavil Gorana Dragića in njegovo zadnjo tekmo pred domačimi navijači. "Rad bi se samo še zahvalil Goranu. Želim mu vse najboljše v nadaljevanju kariere, vem, da se namerava posloviti od reprezentančnega dresa. To kar je naredil za svojo izbrano vrsto in za nas Evropejce v ligi NBA, mu vsaka čast in velika zahvala," je dejal košarkar iz Dubrovnika, ki je bil na naboru lige NBA leta 2015 izbran celo kot peti s strani Orlanda. Kasneje je zaigral še za New York Knicks in Portland Trailblazers, po vrnitvi v Evropo pa za Panathinaikos in Unics.

Njegovim besedam se je pridružil tudi selektor Hrvaške Damir Mulaomerović: "Tudi jaz bi se pridružil mnenju Maria. Izjemen košarkar, izjemna kariera. Tudi danes je pokazal, da je pravi vodja ekipe, seveda skupaj z Dončićem."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice