Šport > Košarka
20397 ogledov

Hrvaški mediji in navijači besni: Ugasnite ta šport

košarka SLO HRV Saša Despot
Hrvaška javnost razočarana nad predstavo svoje reprezentance.

Hrvaška košarkarska reprezentanca je proti Sloveniji zaigrala v skoraj najmočnejši postavi, manjkal je poškodovani Dario Šarić, a v Ljubljani klonila za 28 točk. S tem je v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo po petih tekmah ostala le pri eni zmagi, za napredovanje v drugi krog pa zdaj potrebuje domačo zmago proti Finski in uspešno predstavo Slovenije proti Švedski.

Tudi v primeru, da se obe omenjeni tekmi končata v prid Hrvatov, bo uvrstitev na SP zelo velik zalogaj. Hrvaška bi v naslednji del kvalifikacij namreč prinesla le dve zmagi, v konkurenci treh najboljših reprezentanc skupine D (Nemčija ima trenutno 9 točk, Poljska, Izrael in Estonija po 7) pa bi morala tako že loviti precejšen zaostanek.

Hrvaška javnost, ki se tako z veseljem spominja leta 1992, ko je izbrana vrsta z Draženom Petrovićem, Tonijem Kukočom, Dinom Rađo, Stojkom Vrankovićem in ostalimi zaigrala v finalu olimpijskih iger v Barceloni, je milo rečeno ogorčena nad predstavo v Ljubljani.

"Hrvaško košarko je potrebno ugasniti," se tako glasi naslov komentarja, ki ga je na Index.hr napisal Saša Čobanov. "To, kar se je zgodilo v Sloveniji, je zelo žalostno in boleče za gledati. V redu, na parketu ni bilo Daria Šarića in Krunoslava Simona, a vsi ostali najboljši so bili prisotni. Boljše, da ne bi bili. Tako bi se vsaj lahko tolažili, da je nastopila rezervna zasedba Hrvaške," je zapisano v tekstu.

Šport: Slovenski šov v Stožicah proti nemočnim Hrvatom - Košarka SLO HRV Popolna prevlada Šport Slovenski šov v Stožicah proti nemočnim Hrvatom

"Potrebno je poudariti, da se Slovenija praktično niti ni preznojila, ko je bila tekma že končana. Porazen je tudi občutek, da bi se tekma lahko končala z razliko 50, 60, 70 točk, če bi Slovenija to želela. Porazno je bilo gledati telesno govorico hrvaških košarkarjev v trenutkih, ko so nemočno opazovali, kako Dončić počne karkoli si želi," je nadaljeval Čobanov in sklenil: "Ko reprezentanca v najboljši zasedbi igra na takšen način, ko prvak države (Cibona op. p.) javno prosi za denar, da ne propade, ko ostali klubi životarijo brez ideje in načrta, je edino kar še preostane, da na Hrvaškem ugasnemo ta šport."

"Boljše je, da svetovno prvenstvo gledamo po televiziji. In vidimo, kako se igra prava košarka," pa je svoj komentar na 24sata.hr naslovil Zdravko Barišić, ki je dodal, da je Hrvaška izgubila tekmo že med poslušanjem himen.

Ogorčeni so bili tudi navijači. "Zloži kable, ugasni luči in razpusti zvezo," je bil eden od komentarjev, drugi je zapisal: "Rad bi zaprosil Olimpijski komite Hrvaške, da pošlje dopis na Fibo, da se Hrvaška umika iz tega športa. Tudi ena kuna ni opravičljiva, če igramo na ravni San Marina."

Podobnih mnenj je bilo še veliko več.

 

 
Komentarjev 7
  • onxxx 16:37 01.julij 2022.

    Hrvaški navijači so še kako lahko besni vendar pa je glavni krivec za to nesposoben trener hrvaške, ki v prvi četrtini ni primerno ukrepal. Slaba obramba brez osebnih, brez prekinitev igre in brez organiziranih napadov je privedlo do tega, da ...prikaži več se je slo razigrala. Mogoče pa je tu v igri tudi kakšen evro.

  • radovednica 09:52 01.julij 2022.

    Vsi veseli, da komentirate, kako so Hrvati razočarani. samo te populistične lažne samohvale. To ne pomeni nič in glejte raje dosedanje rezultate! Da ne bi spet izpadlo kot že tolikokrat? Hrvati bodo premagali Fince, mi pa "popušili" s Švedi. V ...prikaži večV drugem delu pa bodo Hrvati pokazali svoj jaz, slovenceljni pa kot običajno "so že utrujeni, so dali vse od sebe, ipd", pa kot običajno, pa, pa, ostali, tam, kjer jim je mesto, doma.