Šport > Košarka
12501 ogledov

Zgodilo se je tisto, česar so se bali navijači Dallasa

Jalen Brunson Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Zdi se, da so New York Knicks v svoje vrste uspeli zvabiti enega najbolj vročih prostih košarkarjev na NBA tržnici to poletje. To pomeni, da bo Luka Dončić v prihodnji sezoni ostal brez svojega glavnega pomočnika na poziciji organizatorja igre.

Adrian Wojnarowski iz ESPN poroča, da je Jalen Brunson sklenil štiriletno pogodbo z New York Knicksi v vrednosti 104 milijonov dolarjev.

Luka Dončić in Jalen Brunson Dončićev pomagač Šport V Dallasu bodo naredili vse, da se to ne bi zgodilo

Jalen Brunson | Avtor: Profimedia Profimedia

Brunson ima za seboj zelo uspešno sezono v najmočnejši košarkarski ligi na svetu, saj je v povprečju dosegal 16,3 točke, 3,9 skoka in 4,8 podaje na tekmo, medtem ko je bil njegov met iz igre 50,2 % in 37,3 % za tri točke. Še boljši je bil v končnici, ko je beležil povprečje 21,6 točke na tekmo, 4,6 skoka na tekmo in 3,7 točke na tekmo. Bil je med najbolj zaslužnimi, da je Dallas, prvič odkar se mu je pridružil Luka Dončić, preskočil prvo oviro v končnico, ko so Mavericks na krilih Brunsona (Dončić je na začetku serije proti Jazzu zaradi poškodbe mišice počival) premagali Utah in se kasneje prvič po letu 2011 uvrstili v finale zahodne konference lige NBA.

Šport: To sta prva koraka, ki ju bodo zdaj storili pri Dallasu Zavihali rokave Šport To sta prva koraka, ki ju bodo zdaj storili pri Dallasu

Dallas dobil okrepitev pod koši

Dallas je medtem že povlekel potezo in v svoje vrste zvabil centra JaVale McGeeja, poroča Tim MacMahon iz ESPN. Mavericks bodo v prihodnji sezoni dobro popolnjeni pod košem, kjer so letos najbolj "trpeli". McGee naj bi podpisal triletno pogodbo v višini 20,1 milijona dolarjev.

McGee ima za seboj najboljšo sezono v ligi NBA, potem, ko je v dresu ekipe Phoenix Suns kot rezervni center uspešno dopolnjeval DeAndreja Aytona. Kot poročajo ameriški mediji bo McGee Dallasu zagotovil globino v obrambi pod košem, v kombinaciji z Dončićem pa bo nevaren tudi v napadu. McGee se je tako na centrski poziciji pridružil še enemu novincu pri Dallasu Christianu Woodu.

Luka Dončić in Jalen Brunson Dallas ali New York? Šport Brunson soigralcem že sporočil odločitev

JaVale McGee | Avtor: Profimedia Profimedia

McGee je za ESPN povedal, da pričakuje, da bo začetni center. Ob vstopu v svojo 15. sezono v ligi NBA je bil McGee del treh šampionskih ekip – dveh z Golden State Warriors (2017, 2018) in ene z Los Angeles Lakers (2020). Prav tako je v preteklosti že sodeloval z glavnim trenerjem Dallasa Jasonom Kiddom. McGee v svoji karieri v povprečju dosega po 1,5 blokado na tekmo, njegov met iz igre je 57,6 % odstotkov.

Komentarjev 4
  • Avatar Boris Hribljan
    boris42 19:42 01.julij 2022.

    Pa kaj e s tem Dallasom?.Peodajajo najboljše igralce, kupujejo pa rezerviste! Največjo napakonso letos naredili ,ker so se odpovedali Bobiju! Res, da njegov igralski izkupiček ni bil ne vwm kaj ampak v slačilnici je bilo pa drugače! Če slačilnica ni ...prikaži več zadovoljna ni nihče!!!

  • Avatar luckyss
    luckyss 09:05 01.julij 2022.

    Hvalabogu...Ta ljubosumnež je morda petkrat podal Luki odkar je ta pri Dallasu...Za tak denar lahko dobijo dva Dragiča..;)

  • Plavi-mil 07:33 01.julij 2022.

    In naše rdeče barabe na Hanzi TV niso sposobne ali pa niso hoteli prenašati tekme reprezentance, kar naj nagajajo, itak bomo šli na referendum in jim ukinili plačevanje njihove lenobe, marš golazen rdeča.