Šport > Košarka
18316 ogledov

Zvezdnik Dallasa na izhodnih vratih, glavni razlog pa Luka Dončić

Profimedia
Dallas Mavericks bi po izjemni sezoni, v kateri so se prebili v finale zahodne konference, lahko izgubili enega najpomembnejših igralcev.

Po navedbah ameriških medijev je vse več indicev, da bo Jalen Brunson, "desna roka" Luke Dončića, kariero nadaljeval v moštvu New York Knicks.

Potem ko Dallas lani ni izkoristil priložnosti, da bi s 25-letnim branilcem sklenil pogodbo v višini 55 milijonov dolarjev, postaja vse bolj verjetno, da bo Brunson svoj preboj med košarkarsko elito poskušal unovčiti drugje.

Kot poroča Bleacher Report, naj bi kratkohlačniki Brunsonu pripravili štiriletno pogodbo v vrednosti 110 milijonov dolarjev, po kateri bi zaslužil 27,5 milijona zelencev na sezono. Po navedbah novinarja SportsNeta Iana Begleyja bi lahko ponudba iz New Yorka narasla celo na 130 milijonov.

Vprašanje je, koliko so za Brunsona pripravljeni plačati v Dallasu. Po oceni praviloma dobro obveščenega Tima MacMahona je zgornja meja 110 milijonov za pet sezon, kar bi pomenilo 22 milijonov/leto.

Dallas bi mu sicer lahko ponudil precej več. Maksimalna pogodba bi znašala 175 mio. dolarjev, vendar je težko verjeti, da bodo za Brunsona na leto odšteli le 1,5 milijona dolarjev manj kot za Luko Dončića.

Luka Dončić Jalen Brunson | Avtor: Profimedia Profimedia

Prav vloga slovenskega košarkarja bi bila lahko jeziček na tehtnici v pogajanjih med Brunsonom in New Yorkom, saj se vodilni možje iz velikega jabolka dobro zavedajo, da Američan ob Dončiću ne more izpolniti vsega svojega potenciala.

"Knicksi so pripravljeni Brunsonu zaupati vlogo prvega organizatorja igre. V Dallasu igra ob Luki Dončiću. Luka je 'de facto' številka ena. V New Yorku bi bile vajeti v njegovih rokah," je zapisal novinar Sports Illustrated Chris Mannix.

Njegova predvidevanja je potrdil novinar Yahoo Sports Chris Haynes. "Pogovarjal sem se z ljudmi iz njegovega kroga, ki menijo, da bi lahko Jalen posegel še precej višje, vendar to ne bo možno, dokler bo v Dallasu igral ob tako dominantnemu soigralcu," je zapisal.

Prestopni rok v ligi NBA se začne 30. junija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice